Що не можна мити хлоркою - список / depositphotos.com

Білизна або хлорка (різниця між ними тільки в концентрації хлору) - популярні засоби для чищення, які в побуті використовують багато українців. Ціна такого препарату непристойно низька, а дезінфікуючі якості вище всяких похвал. УНІАН розповість, чи можна хлоркою мити меблі та інші поверхні в будинку насправді.

Чи можна мити посуд хлоркою 

Лікарі отоларингологи стверджують, що регулярне миття столових приладів, тарілок, чашок, каструль та іншого кухонного начиння хлоркою знаходиться під суворою забороною. Вся справа в токсичності хлору - при високих концентраціях він викликає:

  • печіння в дихальних шляхах;
  • кашель;
  • сльозоточивість;
  • напад ядухи.

Рідина, якою ви миєте посуд (якщо це хлорвмісний засіб), рано чи пізно випарується, а ось залишки хлору залишаться. Саме вони будуть накопичуватися в організмі, викликаючи алергічні реакції. Особливо це небезпечно для маленьких дітей - їх імунітет занадто слабкий для протистояння такому агресивному впливу.

Відео дня

Чи можна мити ламінат хлоркою 

Мити підлогу з хлоркою так само не варто, як і посуд - залишки засобу все одно будуть перебувати на поверхні підлоги, навіть якщо ви кілька разів очистите її водою. Категорично заборонено мити хлоркою ламінат і лінолеум низької якості - цілком ймовірно, що хлор вступить в реакцію не тільки з бактеріями, але і з покриттям. В результаті ви отримаєте помутніння і потемніння матеріалу. Лінолеум і ламінат здатні навіть стоншитися, а після такого прибирання ще швидше бруднитися.

Чи можна мити акрилову ванну хлоркою

Акрилову чашу чистити хлорвмісними засобами теж не можна - такий агресивний вплив призведе до порушення структури покриття. Воно стане пористим, шорстким на дотик - можливо навіть поява лисин.

Єдиний матеріал, який можна мити хлоркою - це чавун. Для таких ванн білизна - справжня знахідка, за допомогою якої можна очистити чашу до блиску, відполірувати емаль і повернути їй початковий вигляд.

Чи можна мити холодильник хлоркою

В даному випадку думки господинь розходяться - одні вирішують, що не можна мити хлоркою простір, де зберігаються продукти, а інші не бачать для себе в цьому проблеми. Рішення приймати вам, але якщо вже ви вважаєте, що можете застосувати білизну для очищення холодильної камери, обходьте стороною ущільнюючі гумки - їх краще обробити чимось більш щадним. Також після прибирання ретельно вимийте холодильник звичайною теплою водою і відкрийте дверцята, щоб неприємний їдкий запах хлорки вивітрився швидше.

Вас також можуть зацікавити новини: