Як дозріти авокадо / depositphotos.com

Авокадо найчастіше продають зеленим - він твердий і їсти його не можна. Але це не проблема: навпаки, беріть зелений і дозрівайте його вдома. Зробити це можна дуже швидко - розповідаємо, як дозріти авокадо за ніч і за кілька хвилин.

Як дозріти авокадо - бабусин метод

Так само, як дозрівають помідори на підвіконні, можна дозріти й авокадо. Влітку досить просто залишити фрукт, поки він не стане м'яким, а в холодну пору року його можна загорнути у фольгу і покласти на підвіконні недалеко від батареї.

Як дозріти авокадо за ніч

Знадобиться паперовий пакет, яблуко, або помідор, або банан:

Відео дня
  • покладіть зелене авокадо в паперовий пакет з іншим фруктом (або фруктами) - він буде виділяти етилен, який прискорює дозрівання;
  • закрийте і залиште при кімнатній температурі на ніч або дві - залежить від ступеня зеленості фрукта.

Порада: пакет потрібен тільки паперовий і непрозорий - у целофані авокадо може почати гнити. 

Як зробити авокадо м'яким в духовці

Цей спосіб займе 10 хвилин:

  • прогрійте духовку до 200°С і вимкніть;
  • загорніть авокадо у фольгу і відправте в духовку приблизно на 10 хвилин.

Дайте охолонути і зніміть фольгу.

Як зробити авокадо м'яким окропом

Більш щадний спосіб і більш швидкий, ніж в духовці - "заварити" авокадо в окропі:

  • проколіть фрукт виделкою в декількох місцях, а біля основи і плодоніжки зробіть неглибокі хрестоподібні надрізи;
  • покладіть в каструлю, залийте окропом - він повинен покрити авокадо;
  • залиште на 2-3 хвилини, а після дістаньте і перевірте м'якість.

Якщо потрібно, опустіть авокадо в окріп ще на 2-3 хвилини.

Як швидко зробити авокадо м'яким в мікрохвильовці

Найшвидший спосіб дозрівання авокадо:

  • проткніть фрукт виделкою з декількох сторін;
  • покладіть на тарілку, накрийте пластиковою кришкою (авокадо може вибухнути) і поставте в мікрохвильовку на 30 секунд;
  • дістаньте, перевірте м'якість - якщо потрібно, ще раз поставте на 30 секунд.

У цього способу, як і у варіанту з духовкою, є тільки один мінус: авокадо після такої обробки може трохи втратити в смаку. 

Раніше ми розповідали, як різати авокадо, щоб вийшло швидко і красиво. 

Вас також можуть зацікавити новини: