
Авокадо найчастіше продають зеленим - він твердий і їсти його не можна. Але це не проблема: навпаки, беріть зелений і дозрівайте його вдома. Зробити це можна дуже швидко - розповідаємо, як дозріти авокадо за ніч і за кілька хвилин.
- Як дозріти авокадо - бабусин метод
- Як дозріти авокадо за ніч
- Як зробити авокадо м'яким в духовці
- Як зробити авокадо м'яким окропом
- Як швидко зробити авокадо м'яким в мікрохвильовці
Як дозріти авокадо - бабусин метод
Так само, як дозрівають помідори на підвіконні, можна дозріти й авокадо. Влітку досить просто залишити фрукт, поки він не стане м'яким, а в холодну пору року його можна загорнути у фольгу і покласти на підвіконні недалеко від батареї.
Як дозріти авокадо за ніч
Знадобиться паперовий пакет, яблуко, або помідор, або банан:
- покладіть зелене авокадо в паперовий пакет з іншим фруктом (або фруктами) - він буде виділяти етилен, який прискорює дозрівання;
- закрийте і залиште при кімнатній температурі на ніч або дві - залежить від ступеня зеленості фрукта.
Порада: пакет потрібен тільки паперовий і непрозорий - у целофані авокадо може почати гнити.
Як зробити авокадо м'яким в духовці
Цей спосіб займе 10 хвилин:
- прогрійте духовку до 200°С і вимкніть;
- загорніть авокадо у фольгу і відправте в духовку приблизно на 10 хвилин.
Дайте охолонути і зніміть фольгу.
Як зробити авокадо м'яким окропом
Більш щадний спосіб і більш швидкий, ніж в духовці - "заварити" авокадо в окропі:
- проколіть фрукт виделкою в декількох місцях, а біля основи і плодоніжки зробіть неглибокі хрестоподібні надрізи;
- покладіть в каструлю, залийте окропом - він повинен покрити авокадо;
- залиште на 2-3 хвилини, а після дістаньте і перевірте м'якість.
Якщо потрібно, опустіть авокадо в окріп ще на 2-3 хвилини.
Як швидко зробити авокадо м'яким в мікрохвильовці
Найшвидший спосіб дозрівання авокадо:
- проткніть фрукт виделкою з декількох сторін;
- покладіть на тарілку, накрийте пластиковою кришкою (авокадо може вибухнути) і поставте в мікрохвильовку на 30 секунд;
- дістаньте, перевірте м'якість - якщо потрібно, ще раз поставте на 30 секунд.
У цього способу, як і у варіанту з духовкою, є тільки один мінус: авокадо після такої обробки може трохи втратити в смаку.
Раніше ми розповідали, як різати авокадо, щоб вийшло швидко і красиво.