Господині розкрили секрет, що пом'якшить рушник / фото ua.depositphotos.com

Прання рушників часто проносить господиням чимало клопоту. Вся справа в тому, що після сушіння вони втрачають свою м'якість, стаючи жорсткими, шорсткими, а по відчуттях здається, що в руках наждачний папір. Таким рушником не тільки не приємно витирати обличчя або тіло, але і небезпечно, адже можна травмувати шкіру.

УНІАН розбирався, як випрати рушники, щоб вони були м'які.

Як прати рушники, щоб вони були м'які

Найчастіше ті, хто любить м'які рушники, часто використовують кондиціонери для тканини, які допомагають уникнути заломів та пом'якшують її. На жаль, з рушниками вони працюють не дуже добре.

Відео дня

Такі засоби не рятують від втрати м'якості навіть найякісніші рушники. У більшості випадків все з точністю та навпаки.

Але цю проблему легко вирішити. Знадобиться лише холодна вода. Замочіть рушники після прання на ніч. Так розчиняться залишки порошку і розпрямляться волокна тканини, завдяки чому повернеться м'якість.

Що додати при пранні махрових рушників, щоб вони були м'які

Якщо магазинні кондиціонери не працюють, тоді, що пом'якшує рушник? На допомогу прийдуть копійчані засоби, які є у кожної господині на кухні:

  • Сода може врятувати навіть ті рушники, які пережили не одне прання. Вона працює навіть в найжорсткішій воді. Її можна додавати під час прання або ж використовувати для замочування після основного циклу очищення. Для цього знадобиться 1 ст.л. соди на літр теплої, але не гарячої води.
  • У боротьбі за м'якість рушників на стороні "добра" виявилася сіль. Її можна додати в барабан пральної машинки прямо перед пранням або ж прополоскати рушники в соляному розчині – 100 гр. солі на 5 л теплої води. Для цих цілей підійде будь-яка сіль, але без смакових і кольорових добавок. Після такої обробки рушники потрібно ще раз прополоскати в чистій воді, щоб видалити залишки солі, інакше отримаєте зворотний ефект.
  • Звичайний столовий оцет поверне м'якість вже випраним рушникам. Потримайте їх пару хвилин в суміші з 50 мл оцту на 5 л води, і результат вас здивує.

Хоча білий оцет може допомогти пом'якшити рушники, але якщо їх неправильно висушити, вони не стануть м'якшими.

Як зробити махрові рушники м'якими та пухнастими

Видання Express з'ясувало у досвідчених господинь, що вони роблять, щоб зробити рушники м'якими і пухнастими. Фактично всі сказали, що для рушників важливо навіть не те, як і в чому їх випрали, а як висушили.

Попри те, що я промиваю рушники білим оцтом, єдиний спосіб миттєво пом'якшити їх - це висушити в сушильній машині. Так швидше і простіше. Займає всього 10 хвилин, - поділилася Емма Пік.

З нею погодилися й інші господині. "Єдиний спосіб зробити рушники м'якими - сушка в машинці", - підкреслила Керолайн Діган

У свою чергу Тіна Пріс рекомендує спочатку сушити білизну на провітрювачі, а потім помістити його в сушарку на 10 хвилин. При цьому вона не використовує кондиціонери для тканини.

Такої ж думки дотримуються експерти Lenor. Вони вважають, що найкращий спосіб зробити рушники більш пухнастими - покласти їх у сушарку відразу після прання разом із сухим простирадлом, щоб зберегти свіжість, надати "додаткову м'якість" та зменшити утворення складок.

При цьому сушити слід на мінімальних обертах і при низьких температурах, щоб не пошкодити волокна рушників.

Вас також можуть зацікавити новини: