Куди подіти старі газети - лайфхаки / ua.depositphotos.com

Раніше, в епоху відсутності інтернету і телебачення, люди дізнавалися все найцікавіше з газет. Навіть в той момент, коли з'явилася можливість дивитися телевізор, газети все одно не вийшли з ужитку. Зараз екземпляри старих видань припадають пилом в коморах людей, але УНІАН з'ясував, як можна використовувати газету з толком.

Навіщо потрібні газети в наш час - дивовижні лайфхаки 

Якщо ви не знаєте, що робити зі старими газетами, а викидати їх не хочеться - можна застосувати з користю. Досвідчені господині назвали кілька варіантів, використовуючи які, ви отримаєте не тільки цінний досвід, але і помітно заощадите на деяких покупках.

  • Прибрати неприємний запах

Якщо ви помітили, що в конкретному місці вашої квартири накопичується сморід, а усунути його знайомими методами не виходить - послухайте пораду. Зімніть газету і покладіть її в епіцентр неприємного запаху - папір вбере аромат, а ви позбудетеся від проблеми.

Відео дня
  • Зберегти овочі та фрукти

Багато свіжих плодів не можна зберігати в холодильнику просто так - вони швидко псуються. У цьому випадку на допомогу прийде стара газета - нею потрібно застелити полиці холодильника. Результат вражає - папір вбирає в себе деяку кількість вологи, тому вона не буде осідати на фруктах і овочах, а значить, продукти довше виявляться свіжими і придатними в їжу. Головне - не забувайте періодично міняти газети на сухі.

  • Висушити взуття

Ще в СРСР люди користувалися цим лайфхаком, адже спеціальна сушарка для взуття була не у всіх. Все, що вам потрібно зробити - це зім'яти кілька газет і помістити їх всередину мокрого взуття, рівномірно розподіляючи по всій площі черевиків. Всього за кілька годин папір вбере в себе вологу, а взуття стане сухою. Восени і взимку такий метод можна використовувати постійно - черевикам це ніяк не зашкодить.

  • Вимити вікна

Мало хто господині знають, що саме папір (або старі газети) відмінно справляються з ворсом, який залишається на склі після прибирання ганчіркою. Якщо ви теж стикаєтеся з такою проблемою, то після звичного миття вікон просто відполіруйте їх шматком газети - скло буде блищати, як нове.

Як можна використовувати старі газети огороднику

Досвідчені садівники точно знають, навіщо потрібні газети в наш час - якщо їх не читати, то можна з користю застосувати на городі. По-перше, з непотрібного паперу вийдуть відмінні ємності для розсади. По-друге, при настанні морозів, яких ви не чекали, газетою можна накрити ту саму розсаду, і вона не постраждає від низьких температур. По-третє, якщо грядки з посадками прокласти газетами, а зверху посипати землею, то ви побачите, що бур'яни ростуть значно повільніше.

Вас також можуть зацікавити новини: