М'який сир... З ним можна робити салати, додавати в піцу або пасту. Однак натерти такий сир на тертці не завжди реально. Він швидко втрачає форму, перетворюється в розмазню, і на виході ми маємо просто кашу. Якщо ви стикалися з такою проблемою, то тримайте два лайфхака, як легко натерти плавлений сир.
До слова, раніше УНІАН розповідав, як працювати з теркою.
М'який сир в домашніх умовах можна натерти двома простими способами.
Як натерти плавлений сир на тертці - спосіб 1
Цей спосіб найпростіший, проте вимагає часу. Щоб натерти м'який сир на тертці, його варто заморозити. Тут важливо або постійно контролювати ступінь заморозки, або заморозити і потім чекати, поки сир трохи відтане. Загалом, треба довести сир до такого стану, коли він стане досить твердим, щоб його можна було подрібнювати.
Як натерти м'який сир на тертці - спосіб 2
На жаль, не завжди є час на заморозку, та й деякі сири після неї втрачають свої смакові якості. В такому випадку вам знадобиться рослинна олія й трохи вправності.
Досвідчені господині перед тим як натерти м'який сир на тертці, змащують її олією. В такому випадку сир відмінно ковзає і зберігає форму в уже подрібненому вигляді.
Важливо: для такого способу необхідно використовувати олію без запаху. Це може бути добре рафінована соняшникова або олія виноградних кісточок, яка не має яскраво вираженого смаку та аромату.