М'який сир - як його натерти на тертці / фото ua.depositphotos.com

М'який сир... З ним можна робити салати, додавати в піцу або пасту. Однак натерти такий сир на тертці не завжди реально. Він швидко втрачає форму, перетворюється в розмазню, і на виході ми маємо просто кашу. Якщо ви стикалися з такою проблемою, то тримайте два лайфхака, як легко натерти плавлений сир.

До слова, раніше УНІАН розповідав, як працювати з теркою.

М'який сир в домашніх умовах можна натерти двома простими способами.

Відео дня

Як натерти плавлений сир на тертці - спосіб 1

Цей спосіб найпростіший, проте вимагає часу. Щоб натерти м'який сир на тертці, його варто заморозити. Тут важливо або постійно контролювати ступінь заморозки, або заморозити і потім чекати, поки сир трохи відтане. Загалом, треба довести сир до такого стану, коли він стане досить твердим, щоб його можна було подрібнювати.

Як натерти м'який сир на тертці - спосіб 2

На жаль, не завжди є час на заморозку, та й деякі сири після неї втрачають свої смакові якості. В такому випадку вам знадобиться рослинна олія й трохи вправності.

Досвідчені господині перед тим як натерти м'який сир на тертці, змащують її олією. В такому випадку сир відмінно ковзає і зберігає форму в уже подрібненому вигляді.

Важливо: для такого способу необхідно використовувати олію без запаху. Це може бути добре рафінована соняшникова або олія виноградних кісточок, яка не має яскраво вираженого смаку та аромату.

Вас також можуть зацікавити новини: