Навіть пластикові вікна потрібно переводити на зимовий режим / фото ua.depositphotos.com

З настанням холодів постає актуальне питання утеплення житла. Не зайвим буде звернути увагу на вікна. Навіть якщо вони у вас в будинку нові, тим більше потрібно знати, як поставити пластикові вікна на зимовий режим.

Як налаштувати пластикові вікна на зимовий режим

Здавалося б, всі вже дуже давно обзавелися пластиковими вікнами в будинку. Вони приносять комфорт і тишу, але разом з тим, не всі замислюються, як переключити вікна на зимовий режим з приходом осені.  Різниця між літнім і зимовим режимами є, і вона полягає в щільності закривання стиків швів. При цьому майстри майже завжди встановлюють вікна в нейтральну позицію.

Переключити вікна на зимовий режим нескладно, головне розуміти, як це зробити. Справа в тому, що в зимовому режимі вікна щільно притискаються до швів, і їх складніше відкривати, але так вікна будуть краще захищати від холодів.

Відео дня

Як ставити вікна на зимовий режим - покрокова інструкція

Як перевести пластикові вікна на зимовий режим, знають далеко не всі і, щоб розібратися, знадобиться час. Отже, перевести вікна на зимовий режим допоможе шестигранний ключ, який підходить для ексцентриків у вікнах. Ним потрібно покрутити ексцентрики у вікнах так, щоб зарубка "дивилася" в бік вулиці. А ось коли ця зарубка спрямована в бік будинку - вікно стоїть в літньому режимі. Саме для регулювання режимів вікна ця зарубка і встановлена.

Тепер, коли стало ясно, як зробити вікна на зимовий режим, потрібно знайти ці ексцентрики. На вікні їх від 4 до 8 штук і знаходяться вони по периметру пластикової рами.

Перевірити, чи вдалося поставити пластикові вікна на зимовий режим можна за допомогою аркуша паперу. Притисніть аркуш вікном і спробуйте його витягнути. Якщо ви цього зробити не можете, значить, у вас вийшло переключити вікна на зимовий режим.

Раніше УНІАН писав, як утеплити вікна.

Вас також можуть зацікавити новини: