Чим замінити кондиціонер для білизни для запаху / depositphotos.com

Кондиціонер для білизни - засіб, який використовують багато господинь. Завдяки йому речі приємно пахнуть і стають м'якшими на дотик. Проте, бувають ситуації, коли такої диво-рідини немає під рукою, а користуватися речами, неприємними до тілу, не хочеться. УНІАН розповість, що можна залити замість кондиціонера і отримати той же результат.

Раніше ми говорили про те, що не можна прати в пральній машині.

Що додати при полосканні білизни замість кондиціонера

Існує цілий перелік народних засобів, якими можна скористатися через відсутність спеціальної рідини для прання одягу. Такі натуральні кондиціонери для білизни вийде зробити зі звичайної побутової продукції, яка є в кухонній шафці будь-якого українця.

Відео дня

Сода

Цей компонент має пом'якшувальні і очисні властивості, тому відмінно підійде як альтернатива кондиціонеру. Потрібно взяти 100 мл води і розбавити в них 1.5 ч.л соди, а також додати кілька крапель ефірного масла. Цей варіант подобається багатьом через тривалий ефекту - аромат тримається на речах до 6 днів.

Оцет

Іноді господині додають оцет під час прання білизни, якщо потрібно позбутися від старих плям або пом'якшити тканину. Для того, щоб, крім цих бонусів, отримати ароматну і чисту білизну, додайте у відсік для кондиціонера 50-100 мл оцту і кілька крапель ефірного масла лаванди або м'яти. За бажанням, можна запустити процес полоскання речей повторно, щоб запах був менш вираженим.

Бальзам для волосся

Якщо ви купили косметичний засіб, який не підходить вашому типу волосся, не поспішайте його викидати - використовуйте для прання. Налийте в відсік для кондиціонера 20 мл бальзаму, 20 мл оцту і 30 мл води. Перемішайте розчин, залийте в машинку і включіть її.

Нашатир

Ще один перевірений засіб від наших бабусь - вони замочували білизну в розчині аміаку, щоб пом'якшити тканину. На кожен літр води потрібно додавати 1 ч.л нашатирю і замочувати в такому розчині речі. Потім важливо ретельно їх випрати, прополоскати і провітрити. Для того, щоб запах аміаку пішов швидше, під час прання можна додати кілька крапель ефірного масла.

Солі

Принцип дії цього методу такий же, як і у соди - якщо вам немає потреби позбавлятися від неприємного запаху одягу, а необхідно лише зробити її м'якою. Під час прання насипте в відсік для порошку 1-2 ч.л солі і кілька крапель ефірного масла. За допомогою солі можна пом'якшити навіть товсті махрові рушники, халати та інші "важкі" речі. 

Вас також можуть зацікавити новини: