Як солити макарони при варінні - дізнавайтеся на УНІАН / depositphotos.com

Приготування макаронів не вимагає особливої кулінарної майстерності, а найдешевші сорти цього виробу в супермаркеті можна купити до 50 гривень. Тому гарнір з макаронів користується такою популярністю. Але не все так просто: читайте на УНІАН, коли солити макарони, щоб не довелося переробляти вашу вечерю.

Раніше УНІАН давав поради, як варити макарони, щоб вони не злипалися. 

Немає якихось секретів того, скільки солити макарони, відомо тільки, що від солі залежить майже все "майбутнє" вашого страви. І це треба запам'ятати раз і назавжди, навіть якщо ви зазвичай не їсте солоної їжі. 

Відео дня

Коли солити макарони при варінні - поради досвідчених кухарів

Сама варіння не викликає у людей стільки клопоту, скільки інша дилема - як солити макарони. Багато поспіхом висипають у ще холодну воду цілу ложку солі, а тільки потім додають самі макаронні вироби, інші взагалі не розуміють, навіщо солити воду при варінні макаронів. 

Відповідь проста: сіль, кілька чайних ложок соняшникової олії і правильно розрахована порція води не дозволять вашим макаронів злипнутися або розклеїтися. Крім того, макарони без солі вийдуть занадто прісними. Завдяки солі гарнір добре провариться, але залишиться в міру твердим.

Сіль слід додавати в киплячу воду - вона повинна її увібрати в себе. А тільки після цього класти самі макарони. Не забудьте перемішати макарони, інакше вони злипнуться. 

Поширена помилка - солити вже готову страву, але так ви ризикуєте зіпсувати саму консистенцію макаронних виробів ще в процесі варіння (наприклад, страва вийде пісною і, в деяких випадках, з запахом "пластика"), в той же час сіль нерівномірно розподілиться по макаронах.

Скільки треба додавати солі в макарони - оптимальні пропорції

Інша не менш популярна помилка - солити макарони в процесі варіння, перевищуючи кількість приправи. Наприклад, якщо людина дотримується дієти, тоді краще додавати сіль з урахуванням її повного розчинення в окропі. Залишки солі в такому випадку просто осядуть у воді. 

Від кількості порцій залежить, скільки ложок солі в макарони краще всього висипати. Просто пам'ятайте: на кожен літр води слід додавати не менше 8-10 г солі (одна - дві щіпки).  

Вас також можуть зацікавити новини: