Шкіра в спекотний час року потребує особливого захисту / фото ua.depositphotos.com

Коли дні стають все спекотніше, а температура зростає з кожним днем, саме час потурбуватися про захист своєї шкіри від шкідливих ультрафіолетових променів. Це необхідно, не тільки щоб уникнути фотостаріння шкіри, але і захистити її від агресивного впливу сонця і знизити ризик виникнення раку шкіри.

Який найефективніший сонцезахисний крем

СПФ-засоби працюють за рахунок фізичних і хімічних фільтрів у їх складі - саме вони відповідають за захист шкіри від ультрафіолету в кремі.

Якщо пояснювати просто, то перші працюють за рахунок заломлення променів ультрафіолету, а другі - здатні перетворити "небезпечні" промені в безпечні. Фізичні фільтри залишаються на поверхні шкіри і легко змиваються, тоді як хімічні - можуть проникнути у верхні шари шкіри і працювати звідти. Кожен з цих видів ефективний по-своєму, але тут потрібно вибирати, виходячи з ваших потреб.

Відео дня

Що повинно бути в складі сонцезахисного крему? Якщо ви хочете засіб з фізичними фільтрами, то на упаковці буде zinc oxide або titanium dioxide. Якщо ж хімічні, то oxybenzone, avobenzone, octisalate, octocrylene, homosalate, octinoxate.

Як правильно вибрати сонцезахисний крем

Залишається ще одне питання: "Як вибрати хороший сонцезахисний крем для обличчя?", адже вони діляться також за рівнем захисту. Якщо у вас світла шкіра, яка легко червоніє і обгорає, то вам потрібна висока ступінь захисту - мінімум 30-40 SPF. Якщо ви комфортно загоряєте, то розслаблятися все одно не час - мінімальний захист все одно вам знадобиться.

Також додатково можна звернути увагу і на інші нюанси в складі:

  • для сухої шкіри - гіалуронова кислота або алое;
  • для жирної - себорегулюючі речовини;
  • для вікової - антиоксиданти.

Також важливо не забувати, що в першу чергу це сонцезахисний крем, а значить уходовий засіб має бути присутнім.

Як правильно мазати Спф на обличчя

Перед нанесенням крему шкіра повинна бути чистою і сухою, щоб по ній рівномірно розподілявся засіб. Як наносити спф на обличчя з макіяжем?Даний засіб здатний бути відмінною базою під тональний крем, проте є варіант використання і на макіяж - для цього скористайтеся СПФом в форматі спрею.

Також є нюанс, як правильно наносити Спф - до крему або після. Ці два засоби не рекомендується поєднувати, щоб не розбавляти ефект захисту від сонця. Найкращим варіантом буде знайти крем, який вже буде містити ці фільтри, проте в крайньому випадку алгоритм такий: спочатку звичайний крем і тільки потім, коли вбереться, з СПФ-захистом.

Раніше ми розповідали, як правильно пити воду для схуднення.

Вас також можуть зацікавити новини: