Як відмити сушарку для посуду - поради / фото ua.depositphotos.com

Сушарка для посуду - незамінний аксесуар на будь-якій кухні, але з часом вона може придбати небажаний наліт, особливо якщо ви живете в районі з жорсткою водою. Цей наліт може з'явитися як на металевих, так і на пластикових поверхнях сушарки. Однак не впадайте у відчай, адже існує кілька простих способів, як повернути сушарці її первозданний вигляд.

Як очистити металеву сушарку для посуду - порядок дій

Для металевої сушарки для посуду першим кроком буде видалення іржі. Потім сушилку необхідно вимити і насухо витерти, щоб не було плям.

Як очистити сушарку для посуду від іржі? Для цього візьміть сталеву щітку або губку і акуратно почистіть зони з іржею.

Відео дня

Потім змочіть м'яку тканину або губку в оцті і протріть металеву поверхню. Це допоможе прибрати наліт і надати сушарці блиск. Не забудьте обполоснути сушарку після оцту і витерти її насухо.

Як почистити пластикову сушарку для посуду - порада

Найчастіше в металевих сушарках є пластикові піддони або ж сама сушарка зроблена з пластику. Як прибрати наліт на пластику? Почніть з ретельного миття теплою водою з м'яким миючим засобом. Якщо наліт залишився, приготуйте розчин з соди і води. Ретельно протріть цим розчином пластикові частини сушарки. Потім промийте чистою водою і дайте висохнути. Або ж скористайтеся все тим же оцтом. Він відмінно розчиняє руді і білі плями на будь-якій поверхні.

Порада. Крім цього, важливо періодично стежити за чистотою сушарки для посуду. Регулярно мийте її і звертайте увагу на наліт, щоб запобігти його накопиченню.

Таким чином, реставрація сушарки для посуду - завдання цілком здійсненна, будь вона металева або пластикова. Дотримуючись зазначених вище порад, ви зможете підтримувати вашу сушарку в ідеальному стані і довго радіти її функціональності.

Раніше УНІАН розповідав, як часто прати рушники, щоб вони були свіжими і не мали неприємного запаху.

Вас також можуть зацікавити новини: