
Рис є основою для багатьох страв, а також його готують як гарнір. Водночас, далеко не кожна господиня опанувала майстерність готувати цю крупу без м'яса.
Ми дізналися, як смачно приготувати рис без нічого, а також що в нього можна додати. Раніше ми розповідали, як смажити лисички, щоб вони не гірчили.
Що можна додати до рису для смаку
Аманда Блум із Simply Recipes поділилася своїм лайфхаком, чим можна поліпшити смак рису, щоб вивести його на новий рівень. Лише один інгредієнт і додатковий етап у процесі приготування до невпізнання змінять страву.
За словами Блум, перед варінням вона завжди попередньо обсмажує рис. Вибір олії для цього здатний мати колосальний вплив, а обсмажування додасть глибоких горіхових ноток.
Аманді найбільше подобається готувати рис на кокосовій олії. Вона пробувала цю крупу також у тандемі з оливковою олією та вершковим маслом.
"Оливкова олія обсмажувалася швидше і надавала хрускоту, рослинного смаку. Кокосова олія дала кращі результати: вона швидко покрила кожне зерно, і рис обсмажився протягом двох хвилин. Найкраще те, що вона зробила смак багатшим - з'явився легкий землистий і горіховий присмак, при цьому колір і хрускіт були такими ж, як і після обсмажування на оливковій олії.", - поділилася своїм досвідом кулінарка.
Важливо не тільки те, що потрібно додавати в рис, а й як його потім відварити, щоб не зіпсувати фінальний результат. Усе зводиться до одного правила: на одну частину рису потрібно взяти дві частини рідини і відварити на повільному вогні. Попереднє обсмажування здатне значно скоротити час варіння, тож це варто врахувати.
Щоб зробити рис ароматним, помістіть на сковорідку дві столові ложки кокосової олії та увімкніть середньо-сильний вогонь. Коли вона розтопиться, додавайте крупу. Помішуйте рис близько двох хвилин. Він має бути весь покритий олією і стати золотисто-коричневим. Після цього вливаємо подвійну порцію води.
Накриваємо кришкою і чекаємо закипання. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 20 хвилин. Потім прибираємо з вогню, але кришку залишаємо закритою ще хвилин на 10. Аманда підкреслює, що це повністю змінить ваш звичний підхід до приготування цієї страви.
Наостанок кулінарка поділилася, що додати в рис, щоб він був смачнішим.
"Білий рис захопливий тим, що кожна невелика зміна має велике значення. Не обмежуйтеся обсмажуванням - додайте бульйон замість води, посоліть зерна або додайте трохи зелені, мигдалю, грибів чи броколі. Що б ви не зробили, зерна стануть ще смачнішими", - підсумувала Аманда.