Правильно зварені пельмені не втрачають форму / фото ua.depositphotos.com

Пельмені - це ідеальний варіант швидкого обіду або вечері. Асортимент смаків дає змогу цій страві не приїдатися. Однак, навіть у неї є свої правила приготування.

Як правильно варити пельмені

Усім відомо, що загалом алгоритм того, як варити пельмені заморожені, виглядає приблизно так:

  • доведіть воду до кипіння;
  • посоліть;
  • киньте пельмені в киплячу воду;
  • варіть стільки, скільки вказано на пачці;
  • після того, як вони спливуть і проваряться, дайте їм трохи постояти у воді;
  • злийте воду і викладіть пельмені на тарілку.

Подають їх із заправкою на свій смак. Це може бути соус, сметана або просто олія. Хоча це вже усталений алгоритм, проте не все так однозначно з тим, що пельмені потрібно кидати в киплячу воду.

Відео дня

Пельмені кидати в киплячу воду чи в холодну

Зазвичай пельмені кидають у киплячу воду, бо це допоможе їм зберегти форму й уникнути прилипання під час варіння. Крім того, вони швидше приготуються. Але є і зворотний бік медалі, чому не можна кидати пельмені в киплячу воду.

Кидати пельмені в киплячу воду не рекомендується, тому що їхня поверхня може прилипнути до дна каструлі або один до одного, що може призвести до того, що вони варитимуться нерівномірно. У результаті внутрішня частина пельменів буде недовареною, а зовнішня - перевареною. У підсумку через це вони розваляться або втратять форму.

Пельмені краще додавати по одному або кілька штук у киплячу воду, акуратно опускаючи їх ложкою або шумівкою. Також можна попередньо розморозити їх і трохи обваляти в борошні перед варінням - це допоможе їм зберегти форму і запобігти прилипанню.

Використовуйте велику каструлю з достатньою кількістю води, щоб пельмені мали достатньо місця для варіння без скупчування. Важливо періодично помішувати ложкою, щоб вони не прилипли до дна каструлі.

Після приготування пельмені рекомендується обдати холодною водою, щоб зупинити процес варіння і зберегти текстуру.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати смажені пельмені на сковороді.

Вас також можуть зацікавити новини: