Що потрібно говорити дітям щодня / фото depositphotos.com

Всі батьки мріють, щоб їхня дитина виросла здоровою не тільки фізично, але й ментально. Для цього вдома має підтримуватися атмосфера тепла, любові і благополуччя. Домогтися довірчих відносин із дитиною допоможуть правильні слова. Давайте разом розбиратися, що потрібно говорити дітям кожен день, і які слова не можна говорити дітям.

5 фраз, які потрібно говорити дитині

Фрази, які треба говорити дітям, насправді елементарні. Однак багато хто з дорослих, на жаль, через втому після роботи, постійну зайнятость та інше просто забувають сказати це своєму малюкові. Виділіть час, поговоріть з дитиною про те, як пройшов її день, похваліть за успіхи і подякуйте за допомогу. Це безсумнівно допоможе маленькій людині відчувати себе впевненою і коханою

  • Я тебе люблю - для багатьох дорослих ця фраза вже нічого не означає через свою побитість і затасканість, але не для дитини. Не соромтеся говорити їй про свої почуття.
  • Ти зможеш - це те, що потрібно завжди говорити дітям мало не кожен день. Адже кожен день діти роблять щось нове для себе і їм необхідна ваша підтримка.
  • Я тобі довіряю, я в тебе вірю - ця фраза додасть сили і впевненостіу  собі не тільки дітям, а й дорослим.
  • Дякую за допомогу - після виконаної роботи дитині важливо відчути, що її старання помітили. Похваліть її за зусилля і подякуйте, нехай навіть це буде дріб'язкова справа.
  • Я тобою пишаюся - ця фраза вселяє у дитину впевненість у власних силах і формує почуття самоповаги.

Які слова не можна говорити дітям

"Подивись, як добре поводиться ця дитина, а ти - ні". Не знецінюйте дії вашої дитини та не порівнюйте її з іншими дітьми. Ваша дитина унікальна, вона не має бути, як всі.

Відео дня

"А ось я в твоєму віці". Ще одна фраза, яка змушує дитину відчувати себе неповноцінною, в порівнянні з оточуючими.

"У тебе не вийде, давай я зроблю це сам". Ця фраза вселяє у дитину невпевненість. Замість цього запропонуйте малюкові свою допомогу.

Пам'ятайте, якщо дитина стривожена, образилася або роздратована своєю невдачею, не лайте її. Навпаки, дитину в такій ситуації краще похвалити і звернути увагу на її успіхи.

Які ласкаві слова можна сказати дитині

Не соромтеся в розмові з дитиною використовувати зменшувально-пестливі форми слів. Так, ви велика, серйозна й доросла людина, але дитина - маленька та беззахисна. Їй важливо відчувати вашу м'якість. 

Нехай ваші діти чують на свою адресу такі епітети: солоденький, улюблений, золотий, діамантовий, дорогий, сонячний, любий, ти моє сонечко, мій маленький, моя хороша дівчинка і т. д.

Розмовляючи з дитиною, також важливо говорити спокійним і добрим тоном. Дитина розрізнить злісну і роздратовану інтонацію батька або матері, яку не приховаєш ні за якими ласкавими словами.

Вас також можуть зацікавити новини: