
Грузинські хачапурі - це поєднання пишного дріжджового тіста і сирної начинки. Багатьом українцям полюбилася ця страва, але приготувати її не так просто. На щастя, є простий рецепт хачапурі на сковорідці, який не потребує замішування й очікування підйому тіста. Достатньо лише змішати всі продукти та підсмажити.
Простий і швидкий хачапурі - рецепт з інгредієнтами
За смаком такі вироби нагадують корж із сирною начинкою. Що більше використовуєте сиру, то буде смачніше.
Щоб зробити хачапурі на сковороді, підготуйте інгредієнти:
- сто п'ятдесят грамів борошна;
- двісті мілілітрів кефіру;
- щіпка соди;
- одне яйце;
- двісті грамів сиру сулугуні;
- столова ложка цукру;
- щіпка солі;
- двадцять грамів вершкового масла;
- пучок зелені.
Також вам знадобиться широка тарілка розміром зі сковороду, щоб легко перевернути вироби.
Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він був кімнатної температури. Змішайте з яйцем, цукром, сіллю та содою. Додайте натертий сулугуні та борошно. Також всипте дрібно нарізану зелень. Перемішайте суміш до однорідності.
Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Коли поверхня стане дуже гарячою, викладіть із тіста корж завтовшки приблизно 2 см. Смажте на середньому вогні 5-7 хвилин з одного боку. Потім викладіть корж на блюдо, переверніть і готуйте ще близько 3 хвилин з іншого боку.
Подавати ліниві хачапурі найкраще в гарячому вигляді. Для хрусткої скоринки ще гарячі вироби можна змастити зверху вершковим маслом.
Запропонований рецепт хачапурі можна урізноманітнити, додавши в начинку фарш, гриби, інші види сиру. Ви також можете приготувати хачапурі з сиром - замініть на нього половину порції сулугуні.
Раніше ми розповідали, як зробити ще одну грузинську страву - суп харчо з яловичиною та рисом.