Вильпургієва ніч-обряди, змови / depositphotos.com

Вальпургієва ніч вважається особливою - в цей час по землі вільно ходить нечиста сила, а відьми збираються на шабаші. Але боятися цього не потрібно - є захисні обряди від нечисті. Крім цього, в цю ніч можна провести ритуали, які допоможуть позбутися від усього поганого в житті й привернути любов і достаток.

Що таке Вальпургієва ніч

Вальпургієва ніч - це стародавнє язичницьке свято. Його відзначають не одне століття, а коріння воно бере у кельтських племен і німецькомовних народів. Жителі Німеччини, Австрії, Шотландії, Ірландії та країн Скандинавії й зараз святкують його. Раніше ми розповідали про історію цього дня, чому він так називається і як Вальпургієва ніч відзначалася у наших предків слов'ян.

Вальпургієва ніч - обряди, щоб відігнати нечисть

Вважається, що в ніч на 1 травня відьми влаштовують грандіозний шабаш, а нечисть просто лізе з усіх дірок. Щоб відлякати її та випадково не потрапити на шабаш, в народі існують спеціальні захисні обряди. Наприклад, в давнину розводили велике багаття і спалювали на ньому солом'яне опудало відьми. Потім підпалювали від цього багаття факели і обходили з ним всі будинки. При цьому читали спеціальні замовляння - щоб захистити оселю.

Відео дня

Цього дня можна розпалити багаття і спалити на ньому всі непотрібні речі і сміття. Але є обряди і простіші. Наприклад, увечері треба запалити свічки в домі - чим більше світла буде, тим краще. Також напередодні на поріг будинку насипають траву або пісок - нечиста сила не зможе переступити його і якось нашкодити, поки не перерахує всі піщинки і травинки.

Вальпургієва ніч - ритуали 

Особлива магічна атмосфера з 30 квітня на 1 травня допомагає позбутися від усього поганого і злого і привернути удачу і багатство. 

  • Ритуал від негативу і для удачі

Напишіть на аркуші все, що турбує, мучить чи доставляє занепокоєння. Запаліть в темній кімнаті свічку і спаліть над її полум'ям папір зі своїми тривогами, промовляючи: "Гори воно все синім полум'ям!"

Простежте, щоб і папір, і свічка догоріли до кінця.  Це допоможе прибрати все погане, а залучити удачу.

  • Ритуал на виконання бажання

Візьміть шматочок стрічки з тканини і напишіть на ній своє бажання. Знайдіть дерево, яке вам сподобається, і зав'яжіть стрічку на гілку.

  • Ритуал на залучення достатку

Візьміть 1 золоту свічку, 6 зелених і 9 білих. Свічки можуть бути будь-якими, підійдуть і чайні. Золоту свічку поставте в центрі столу, навколо неї - зелені, а їх оточіть білими. Як тільки проб'є північ, у першу хвилину посипте сіллю навколо білих свічок, запаліть золоту, а після за годинниковою стрілкою - зелені та білі. Три рази обійдіть стіл зі словами: "Тричі Юпітер навколо Сонця обійде, гроші мені принесе". Загасіть свічки в зворотному порядку і йдіть спати.

Також вважається, що в ніч з 30 травня на 1 травня сняться віщі сни, тому їх варто запам'ятати. Вранці потрібно вмитися росою - довше будете молодими. 

Вас також можуть зацікавити новини: