Таємниця імені Софія / фото ua.depositphotos.com

Ім’я Софія є одним із найпопулярніших в Україні. Воно, згідно із даними Міністерства юстиції, займає лідируючі позиції практично в кожному регіоні країни.

Софія: значення та походження імені

Читайте такожСкладено рейтинг знаків Зодіаку, які закохують у себе з першого поглядуЖіноче ім'я Софія за походженням давньогрецьке. Утворено воно від імені Sophia. У перекладі означає "мудра", "мудрість" або "премудрість". Існує також варіант перекладу "розумність", "наука".

Інші форми імені: Софійка, Сонечка, Софі, Софа. А зменшувально-пестливе звернення Соня стало самостійним ім'ям.

Відео дня

Серед більшості слов'янських народів ім'я Софія поширилося із прийняттям християнства. Нині воно доволі вживане у низці країн світу.

Софія у дитинстві

З юних років Софія зазвичай проявляє себе як активна, рухлива і сприйнятлива дівчинка. У неї багатий внутрішній світ. Водночас маленька Софія має складний характер. З одного боку, вона добра й уважна до всіх оточуючих, з іншого, – вперта та вразлива.

Маючи гострий розум і чудову пам'ять, Софія легко навчається. Цій дівчинці подобаються веселі компанії, вона із задоволенням спілкується з іншими людьми, любить бути в центрі уваги, все і про всіх знати. В сім'ї її просто обожнюють.

Характер імені Софія та сумісність / фото ua.depositphotos.com

Звісно ж, багато чого може залежати від виховання і від того, в якій атмосфері зростає дитина, але в кожному разі Софія – людина з великим серцем, яка ніколи не вчинить погано стосовно іншої людини.

Характер і доля Софії

Доросла Софія обережна й має вольовий характер. У житті вона прагне все встигнути і пізнати, завжди намагається втілити задумане в реальність. Софія домагається успіху там, де у більшості просто опускаються руки.

Жінка, названа цим ім’ям, завжди хоче бути в центрі уваги. У колі друзів вона відверта, любить розмовляти по душах, вміє вислухати співрозмовника і за необхідності дати пораду. Вважаючи себе сильною, вона прагне захищати слабших.

Софія завжди оточена шанувальниками й ніколи не залишається непоміченою, адже є дуже непересічною особистістю. В особистому житті вона темпераментна. Від свого чоловіка Софія завжди чекає повної віддачі, їй необхідно відчувати кохання.

Сумісність імені Софія

Читайте такожНазвано трійку самотніх знаків ЗодіакуНайбільша ймовірність міцних стосунків у Софії, на думку більшості фахівців, з чоловіками на ім’я: Адріан, Семен, Григорій, Євгеній, Геннадій, і Віталій. З ними вона зможе побудувати міцний і довговічний шлюб, за умови повної або хоча б часткової сумісності характерів.

Ймовірність збудувати довірчі, ніжні, щирі стосунки з Борисом, Глібом, Макаром і Миколою. Однак до шлюбу навряд чи дійде.

Жодного шансу вибудувати стосунки у Софії з чоловіками на ім’я Антон, Станіслав і Яків.

Іменини Софії

Софія святкує іменини 28 лютого, 1 квітня, 4 червня, 17 червня, 30 вересня, 1 жовтня 29 грудня, 31 грудня.

Вас також можуть зацікавити інші новини астрології: