Світлана - значення і походження імені / фото pixabay.com

Жіноче ім’я Світлана дуже красиве, світле, лагідне та поетичне.

Світлана: значення і походження імені

Існує декілька версій, пов'язаних з історією виникнення імені Світлана. За однією з них, це жіночий варіант рідкісного старослов'янського чоловічого імені Светлан ("світлий") й утворилося воно шляхом складання двох понять "світло" і "лан".

Читайте такожЗначення імені Святослав: характер, доля, сумісність з іншими іменамиЦе ім’я трактують як "світла", "осяйна", "чиста". Може тлумачитися, як світла зовні, наприклад, "світловолоса", так і "чиста душею".

Відео дня

Є й припущення, що ім’я має давньогрецькі корені. У грецькій мові йому співзвучно ім'я Фотина або Фотинія, що означає "світло". Саме цим ім'ям нарікають Світлану під час хрещення.

Популярним це ім'я стало завдяки О. Х. Востокову, який уперше згадав його в 1802 році у своїй поемі "Світлана і Мстислав", тим самим, відродивши його. Згодом ім'я Світлана ще не раз використовувалося поетами у своїх творах.

Найчастіше власниць цього імені у скороченій формі називають Светою. Є також й інші зменшувально-пестливі варіації імені: Светка, Светуля, Світланка, Світланочка, Светік, Светусик, Светуня, Светуся, Светуша, Вета.

Світлана у дитинстві

Світлана – дівчинка зі складним, незалежним характером. Вона росте радісною й активною дитиною. Любить рухливі ігри й обожнює пізнавати все нове. Її допитливість не знає меж. Потрапляючи в нове місце, обов'язково дослідить кожен куточок і всюди побуває.

Ім’я Світлана - характер та доля / фото ua.depositphotos.com

Маленька Света примхлива, уперта досить самовпевнена, але, незважаючи на це, дуже мила, добра та чуйна. Любить наполягати на своєму. З раннього дитинства вміє за себе постояти, навіть може бути ініціатором бійок у дитячому колективі.

Світлана зазвичай не буває найкращою ученицею. Вона скоріше буде успішна в школі на громадській посаді, ніж у математиці. Вона легко знаходить спільну мову з оточуючими, а особливо з протилежною статтю.

Ця дівчинка працелюбна й наполеглива. Якщо вона вирішить у чомусь досягти успіху, то вже точно доб'ється своєю наполегливістю.

Світлана: характер та доля

Світлана справляє враження легкої, світлої і товариської жінки. Але вона – це цілий клубок протиріч, що уживаються в одній людині. Света одночасно може бути і доброю, і різкою, причому з різницею в кілька секунд. Може бути ніжною й за мить агресивною.

Читайте такожЗначення імені Назар: характер, доля, сумісність з іншими іменамиЖінка з таким ім’ям – прямолінійна і щира людина. Вона з тих, хто ріже правду-матку, висловлюючи свою чесну та неупереджену думку. Це одна з якостей, зокрема, за які її цінують друзі. А ще Світлана є хорошим, чуйним другом.

На роботі вона нерідко досягає значних успіхів. Часто в її житті захоплення стає роботою. Саме захоплюючись чимось, вона по-справжньому відкриває свій потенціал і силу характеру. Її наполегливість вражає оточуючих.

Света кмітлива й розумна, хоча складно сказати, що у неї багато інтересів. Іноді вона просто даремно витрачає свій потенціал. Однак у неї завжди є своя думка, яку вона не боїться висловити.

Світлана у коханні та шлюбі

Жінка з ім'ям Світлана від природи кокетлива і приваблива для чоловічої статі. Віддає перевагу чоловічому товариству і прекрасно почувається саме в такому колективі.

Вона компанійська і товариська, любить звертати на себе увагу, подобатися. Життя без чоловіків здається їй тьмяним, маловиразним.

Сумісність імені Світлана з чоловічими іменами / фото ua.depositphotos.com

Света ніколи не бігає за чоловіками, не нав'язує своє спілкування. Але, якщо вона впевнена в щирих почуттях чоловіка, готова віддатися йому повністю. У партнері вона більше цінує духовні якості й життєві позиції, ніж зовнішність. Світлана дуже вимоглива до вибору супутника життя, вона повинна бути впевнена не тільки в його почуттях, але і матеріальної можливості забезпечувати майбутню сім'ю.

Ця жінка – чудова матір, дбайлива, ніжна та уважна до своїх дітей. В її будинку завжди панує чистота й затишок. З віком вона стає зразковою господинею, матір'ю і бабусею, яку обожнюють усі домашні.

Сумісність Світлани з іншими іменами

Читайте такожЗначення імені Мілана: характер, доля, сумісність з іншими іменами
Максимальна сила почуттів у Світлани з чоловіками на імена Аркадій, Арсеній, Вадим, Всеволод, Ізяслав, Інокентій, Ісаак, Кім, Родіон, Ерік.

З Авраамом, Олексієм, Давидом, Гнатом, Максимом, Михайлом, Никифором, Павлом, Прохором, Сергієм, Соломоном, Тимофієм, Ельдаром можна створити щасливий міцний шлюб.

Натомість нічого хорошого, за твердженням астрологів, не обіцяють стосунки з чоловіками, що мають імена Адам, Віталій, Володимир, Герман, Денис, Юхим, Іван, Іраклій, Костянтин, Марк, Мойсей, Петро, Руслан, Сава, Семен, Степан, Фелікс, Пилип, Ернест, Юрій, Ян.

Іменини Світлани

Світлана святкує свій День ангела 26 лютого, 2 квітня, 16 листопада.

Вас також можуть зацікавити інші новини: