Значення та походження імені Денис / фото pixabay.com

Ім'я Денис входить до двадцятки найбільш популярних імен в Україні. Чоловіки з таким іменем принципові, красномовні і дуже привабливі для протилежної статі.

Денис: значення й походження

Читайте такожЗначення імені Аліна: характер, доля, сумісність з іншими іменамиЧоловіче ім'я Денис за походженням древньогрецьке. Первісно воно було народною формою застарілого церковного імені Діонісій, яке, своєю чергою, походить від давньогрецького імені Діонісіос, котре означає "той, що належить Діонісу".

У міфології Стародавньої Греції, як відомо, Діоніс – бог виноградарства, виноробства, родючості, натхнення та продуктивних сил природи. Тому іноді ім'я Денис тлумачать як "веселун", "гуляка".

Відео дня

Варіації імені Денис

Поширені скорочені варіанти та зменшувально-пестливі варіації імені: Дениска, Ден, Деня, Денюся, Дьоша.

Схожі імена: Діонісос, Деніс, Дені, Діонісіо, Даніз, Денеш, Діоніс, Діонісій.

Крім того, від чоловічого імені Денис утворені жіночі імена Деніз, Діонісія, Дениса, Деніза.

Денис у дитинстві

Дитинство хлопчика на ім'я Денис сповнене рухом та активністю, його просто переповнює позитивна енергія. Цей малюк невгамовний і непосидючий, вічно у русі, постійно вигадує все нові й нові заняття та справи.

Денис загалом росте слухняним і товариським хлопчиком. Він – привітна, добра та пустотлива дитина, й надалі стає доволі скромним та відкритим юнаком.

Що означає ім’я Денис / фото ua.depositphotos.com

Характерними рисами Дениса у дитинстві є активність, комунікабельність, принциповість, емоційність та хороші організаторські здібності.

Ймовірно, що в шкільні роки Денис не дуже старанний або усидливий, проте він швидко розуміє й легко запам'ятовує інформацію. Посидючим цей хлопчик може стати лише тоді, коли знайде собі заняття до душі.

Денис: характер та доля

Ставши чоловіком, Денис завжди буде в центрі уваги. До того ж значення цього імені викликає прихильність до себе оточуючих.

Читайте такожЗначення імені Святослав: характер, доля, сумісність з іншими іменамиЧоловік з таким ім’ям усидливий і дуже акуратний, надзвичайно везучий, хоча любить копітку роботу, подолання труднощів. Так, у дорослого Дениса може з'явитися тяга до подорожей, захоплюючих екскурсій та екстриму.

Денис – принциповий чоловік, по життю дотримується норм моралі, але без фанатизму. Маючи швидкий і рухливий розум, Денис за необхідності може дуже добре брехати.

Життя цього чоловіка, ґрунтується на волі випадку, на везінні, на удачі. Зате Денис творчо розвинений, має прекрасну фантазію й з легкістю йде на контакт. Водночас мінливий настрій часто грає з ним злий жарт: Денис швидко перегорає щодо своїх ідей.

Денис у коханні та шлюбі

Денис часто оточений підвищеною жіночою увагою, оскільки має приємну зовнішність і знає, як привернути до себе людей, особливо представниць прекрасної статі. Він надає величезного значення романтичним захопленням, які часто ні до чого не приводять.

Сумісність Дениса з іншими іменами / фото pixabay.com

Подорослішавши й нагулявшись, Денис почне замислюватися про створення сім'ї. За дружину він обере досить вольову та разом із тим скромну жінку з привабливою зовнішністю, з веселою вдачею, активну, котра ще й вміє вести домашнє господарство.

Денис зазвичай ставить себе беззаперечним главою сім'ї, хоча багато обов'язків, пов'язаних із домашнім господарством, виконує дружина. Однак натомість він піклуватиметься про дружину, як уміє. Особливе значення для цього чоловіка мають діти, їх він вважає за краще виховувати на ідеях свободи і права вибору.

Сумісність Дениса з жіночими іменами

Читайте такожНазвано знаки Зодіаку, які ніколи не прощають зрадуІдеальна сумісність для Дениса у плані почуттів і кохання з жінками на імена Ада, Анастасія, Броніслава, Варвара, Галина, Діна, Дора, Ія, Клара, Лариса, Людмила, Маріанна, Марія, Мірра, Рената, Стелла, Емма. З ними стосунки будуть ідеальними, але на шлюб тут розраховувати не варто.

Натомість з такими жінками, як Олександра, Белла, Валентина, Ванда, Діана, Зінаїда, Зоя, Ізабелла, Ізольда, Ірма, Лада, Лідія, Лолла, Любов, Надія, Ніна, Ольга, Поліна, Софія, Тамара, Тетяна, Едіта можна буде створити щасливий шлюб, адже тут дві половинки будуть доповнювати один одного.

Ну а з Алевтиною, Алісою, Альбіною, Валерією, Дариною, Єлизаветою, Інною, Наталією, Світланою та Станіславою стосунки краще не будувати, бо цей союз принесе лише негатив.

Іменини Дениса

Денис святкує День ангела 17 січня, 6 лютого, 5 березня, 23 березня, 28 березня, 29 березня, 4 травня, 19 травня, 8 липня, 9 липня, 17 серпня, 31 серпня, 10 вересня, 19 вересня, 16 жовтня, 18 жовтня, 25 жовтня, 28 жовтня, 3 листопада, 14 листопада, 23 листопада, 2 грудня, 12 грудня, 30 грудня.

Вас також можуть зацікавити інші новини астрології: