День ангела Дарії 1 квітня / фото ua.depositphotos.com

Іменини Дар'ї за православним календарем відзначаються кілька разів на рік: 1 квітня, 4 квітня і 17 серпня.

1 квітня - день пам'яті мучениці Дарії Римської, яка постраждала за віру в III столітті нашої ери. Крім неї у святцях зустрічається ще свята Дарія, яка загинула від рук ворогів християнства у II столітті.

Значення імені Дарія

Дарія є дуже популярним ім'ям у багатьох країнах завдяки своєму приємному звучанню і мелодійності. Існують дві версії походження імені Дарія. Згідно з першою, воно йде від давньоперсидського імені "Дарайавауш" і пов'язане з ім'ям перського імператора Дарія. Інша версія говорить про те, що ім'я має слов'янське коріння і походить від імен Дарена і Дарина.

Відео дня

Якщо брати до уваги першу версію появи імені, то ім'я Дарія означає "володарка блага" або "переможниця". Слов'янське походження припускає значення "дарована". У словнику Макса Фасмера відзначена також ще одна можлива етимологія імені Дарина - коротка форма від імені Дорофея.

false

Вплив імені Дарія на характер

Дівчатка з таким ім'ям дуже товариські й артистичні. Прагнуть командувати, підпадаючи під свої миттєві бажання. Однак часто їй бракує належної працьовитості, щоб утриматися на керівних посадах.

Дарії дуже хороші господині, чудово ведуть господарство. Вони з дитинства привчені наводити порядок, допомагати старшим. Їхнім хобі часто стає шиття і в'язання, вони можуть самі себе одягати. Дар'ї хороші і вірні дружини, однак, вийшовши заміж, часто прагнуть залишитися вдома і стати домогосподарками. У любові дівчата з цим ім'ям ніжні і довірливі. У цих дівчат не дуже добре розвинена інтуїція, тому у своїх судженнях вони покладаються тільки на свої розумові здібності, про які вони самі дуже високої думки.

Дар'ї люблять подарунки, але не матеріальні. Для них важливий духовний розвиток і наповнення. Тому в день іменин слід порадувати їх цікавою книгою або відпочинком на природі. Головне, щоб подарунок був щирим, адже ці дівчата дуже сильно відчувають фальш.

Зменшено-ласкава форма імені: Даша, Дашутка, Дашенька, Дашка, Дарьяночка, Дарочка, Дарка, Дару, Даруй, Дарія, Дашунь, Дашуль, Дашуля, Дашулька.

Привітання з днем Дар'ї

Ти, Дашутка, енергійна,

Пироги печеш відмінно!

Будь для нас завжди такою -

Доброї серцем і душею!

Нехай все в житті вдається,

Хай душа завжди сміється,

Будуть сонячними дні!

Щастя, віри і любові! 

***

У Дарини нині іменини, 

Бажаємо їй багато всього. 

Бажаємо їй добра рясно. 

Нехай доб’ється свого. 

Нехай в день Ангела промінь казки 

Напише пісню про кохання. 

Бажаємо Дарині без побоювання 

В життя втілювати мрії свої.

***

Що за свято в нас таке, що за славна днина,

З Днем Ангела тебе, дорога Дарина!

Бажаю, щоб життя було, як кажуть - малина,

Щоб у тебе, десь за містом виросла хатина,

Під вікном, щоби цвіла червона калина,

В гаражі, щоб гуркала - новенька машина.

Щоби Ангел враз забрав всю твою рутину,

І щоб завжди на столі мала ти хлібину!

***

Світліше Даринки немає людини,

Так стародавні греки вважали.

З дня сотворенья до нашого століття

Даринку обраної звали.

Дарина, рідна, ти ангел з небес,

Ти маленька фея.

Ти сама чудова із чудес –

Чарівна орхідея.

Ти сонце, що буде нас вранці

І лагідно гріє душі.

Ти свіже повітря не зміну вітрам,

Що зовнішній спокій не порушить.

Ти тиха заводь, що серцю мила,

Ти ніжність і відданість людям.

Бажаємо, Дашуля, ми тобі добра,

Хай щастя з тобою буде.

***

Мила Дарина! Сьогодні ми святкуємо твої іменини. Бажаємо душевного тепла, благополуччя та удачі. Нехай твої очі завжди сяють світлом щастя і любові! З днем ангела!

***

Мила Дарина! В твої іменини бажаю тобі душевного комфорту і спокою при будь-яких обставин. Бажаю знайти своє джерело позитиву і отримувати задоволення від будь приємній дрібниці в житті. Хай щастя поселиться всередині і гріє тебе саму і всіх оточуючих!

***

Дорога Дарина! Вітаю тебе з днем ангела! Бажаю легкості у всіх починаннях. Не живи минулим, дивись тільки вперед. Завжди вір у себе і свої сили. Нехай темні хмари ніколи не закривають собою ясне небо твого щастя!

Вас також можуть зацікавити новини: