Цієї неділі в Україні відзначається День молоді / УНІАН

В Україні скоро відзначається день молоді – свято молодих і активних українців, встановлене на підтримку молодіжних організацій і об'єднань.

Читайте такожСофія Ротару безкоштовно виступить у Києві на Atlas Weekend

День молоді був встановлений в 1994 році, указом тодішнього президента України Леоніда Кравчука. Крім того, цього ж дня відзначається День молодіжних та дитячих громадських організацій.

Щорічно до цього свята по всій країні проводиться чимало заходів, флеш-мобів та акцій молодіжної спрямованості. УНІАН з'ясував, як провести День молоді 2019.

Коли день молоді?

Згідно з президентським указом N 323/94, який був підписаний Леонідом Кравчуком, День молоді щорічно відзначається в останню неділю червня.

Ближче до кінця першого місяця літа чимало українців традиційно шукають в мережі відповідь на питання про те, коли цього року День молоді. Знайти відповідь нескладно – День молоді 2019 відзначається 30 червня. Цей день буде не тільки останньою неділею, але й останнім днем місяця.

День молоді 2019 – програма

Цього року День молоді припадає на вихідні дні, приурочені до Дня конституції. По всій країні будуть проводитися різноманітні святкові заходи.

День молоді – куди піти в Києві

Фестиваль крафтових напоїв NALIVKA Craft Beverage Festival

З 28 по 30 червня на ВДНГ буде проводитися фестиваль NALIVKA Craft Beverage Festival. Організатори обіцяють відвідувачам «полуничний вікенд» з дегустацією наливок. Планується також розважальна і навчальна частина: лекції, майстер-класи та різноманітні активності.

Circus Night Market Кураж Базар (ВДНГ)

Локація буде працювати протягом трьох вихідних днів, з 28 по 30 червня. Відвідувачам обіцяють циркову виставу з гімнастами, жонглерами і клоунами (але без дресированих тварин), величезні декорації, а також концерт електронників GusGus та інших музикантів.

Пікнік на Співочому

Організатори «Пікніка» на Співочому полі називають його найсмачнішим фестивалем літа, і підкреслюють, що відзначати там будуть відразу два свята: День Конституції і День молоді.

Гостей фестивалю, який триватиме з 28 по 30 червня, годуватимуть стравами на грилі і мангалі за традиційними рецептами різноманітних кухонь світу, а також будуть частувати авторськими напоями.

За музичну складову будуть відповідати кавер-бенди і зіркові гості на сцені. Крім того, анонсована дитяча зона, конкурси та майстер-класи.

«Сієста в Арсеналі»

На 30 червня у «Мистецькому арсеналі» намічена денна вечірка біля фонтану під музику від незалежних музичних і медіа ініціатив. Відвідувачам обіцяють затишну атмосферу і танці.

Очікується також проведення розважальних заходів на Хрещатику.

На день молоді в Києві заплановано цілий ряд заходів / REUTERS

День молоді в Дніпрі 2019

У Дніпрі День молоді відзначатимуть у суботу, 29 червня. На Січеславській Набережній розмістять святкову локацію «Молодіжна набережна». Відбудеться традиційна битва фарбами Kolir Fest, а на вечірньому концерті виступить популярна співачка TAYANNA.

У Дніпрі до Дня молоді виступить співачка TAYANNA / Facebook, TAYANNA

День молоді в Одесі 2019

В Одесі з 26 по 30 червня проходитиме найбільший в Україні Сорочинський ярмарок. У заході візьмуть участь майстри народних промислів і розваг. На сцені перед гостями виступатимуть учасники музичних, пісенних та танцювальних колективів етнічної творчості.

Головні локації Сорочинського ярмарку – площа біля пам'ятника Рішельє, Приморський бульвар і Морський вокзал.

День молоді у Львові

До Дня молоді у Львівському сквері «На валах» проводитиметься святкова програма.

Гостям обіцяють 10-метровий надувний скеледром, «битву на купинах», інтелектуальну гру Mind Game, а також кінопокази, квести та концертну програму.

Спеціальним гостем свята стане переможниця проекту «Голос країни» Оксана Муха.