Точної дати Дня програміста немає

Свято «День програміста» в 2019 році відзначається 13 вересня, у п'ятницю.

День програміста відзначається на 256-й день року — 13 вересня, а якщо рік високосний — 12 вересня. Число 256 обрано тому, що це кількість цілих чисел, яку можна виразити за допомогою восьмирозрядного байта, а також це максимальна ступінь числа 2, яка менша кількості днів у році — 365.

Відео дня

Історія свята День програміста

Український уряд поки свято офіційним не визнав, але в ряді країн День програміста входить в число державних свят.

Сьогодні цей день неофіційно відзначається в Ізраїлі, Австрії, Німеччині, Канаді, Китаї, Хорватії, Чехії, Франції, Австралії, Польщі, Італії, Великобританії, США та багатьох інших країнах.

У березні на сайті Президента України була зареєстрована петиція з пропозицією встановити 13 вересня новим професійним святом - День програміста.

"Сьогодні без комп'ютера нічого не можливо зробити, банківські перекази, хірургічні операції, електронні черги, електронні квитки, голосування в радах, місцеві та державні сайти, невже ми не заслуговуємо професійне свято?", - пояснив свою позицію автор.

Програмісти, як представники однієї з найбільш високооплачуваних професій, можуть дозволити собі святкувати свій професійний день у великих масштабах. Хоча це відбувається рідко. В основному, люди збираються на різні вечори або корпоративи в компаніях, де вони працюють і там приймають подарунки та побажання.

Привітання з Днем програміста у віршах і прозі

Хакер, юзер, програміст —

За комп'ютером артист!

Видає лихі речі,

Не зрозумієш його, хоч трісни!

Він з програмами на «ти»

Від «каспера» до «вінди».

Що з процесором станеться —

Кожен в гості до нього мчить.

Він вирішить будь-яке питання,

Геніальний мега-мозок!

***

Програміст, прийшов твій день!

Відірвися від коду.

Знаєш, нам не лінь прочитати

Для тебе й оду.

Розвивайся і вчися,

Адже це круто.

Втілюй ідеї в життя,

Приймаємо труд твій.

Кнопку «смуток» не натискай,

Радій, прагни, дерзай,

Умій дивитися вдалину, мрій!

***

Програмний код твориш

Обплутаний проводами,

Замучений справами,

День ти і ніч сидиш.

Розблокувати систему,

Алгоритм якийсь створити —

В своїй справі просто геній!

Він не вміє відпочивати!

Комп зараз ти відкинь!

Ризикни залишити Vista,

У тебе — День програміста!

***

Пиши, пиши свої програми!

І клаву бий із завзятістю дятла,

І будь самим затребуваним,

І за труди зростає нехай плата!

А головне — завжди будь щасливий,

Кохання велике тобі в реалі!

Пароль постав з палкої пристрасті,

Щоб конкуренти не зламали!

false

З Днем програміста. Бажаю винахідливості, кмітливості та творчості в роботі, бажаю добробуту, щастя й удачі в житті. Нехай кожен твій день буде запрограмований на успіх, нехай у твоєму організмі стоїть потужний антивірус від недуг, нехай твоя любов буде надійно запаролена від гіркоти образ.

З Днем програміста. Проривів в роботі, рішучих дій, величезних можливостей, грандіозних досягнень, різноманітності в житті, абсолютного успіху, багатогранного щастя душі, численних нових програм, цікавих розробок, свободи вибору, талану в усьому!

Вітаю з Днем програміста! Бажаю, щоб робочий код твоєму житті був злагодженим і точним, любов була захищена надійним паролем, а компіляторами долі були здоров'я, успіх і благополуччя.

Нехай всі ваші віртуальні бажання і мрії втіляться в реальність. Бажаю, щоб ваше життя завжди було стабільним, без «крашів» і «вильотів». Нехай в ньому не буде місця нудьзі, смутку і тузі. Нехай у вашій голові завжди рояться купа файлів, знань і проектів, які будуть складатися в нове, прогресивне, інтелектуальне надбання нашої країни. З Днем програміста!

Вітальні листівки і картинки з Днем програміста

false
false
false
false