В Україні День матері припадає в 2020 році на 10 травня / фото pixabay.com

Одне з найсвітліших і найрадісніших свят у році – це День матері. Україна, як і багато країн світу, відзначає його в середині травня.

Коли відзначається День матері в 2020 році

День матері Україна традиційно відзначає у другу неділю травня. Відбувається це згідно з Указом президента України від 10 травня 1999 року №489/99.

Відео дня

День матері в Україні у 2020 році припадає на неділю, 10 травня.

День матері має міжнародний статус і святкується в десятках країн світу.

День матері – історія свята

День матері почали святкувати в США. Перший раз американці відзначили його в 1907 році. Ініціатором стала Анна Джарвіс. Вона заснувала це свято на честь своєї мами – громадянської активістки, яка прославилася під час Громадянської війни в США.

Читайте такожВ Україні скоро відзначають День матері – дата та традиції свята

В наш час материнське свято відзначають більш ніж в 50 країнах світу. У багатьох з них дати не співпадають і припадають на різні дні. Приміром, День матері в Україні, як і в більшості держав, відзначається у другу неділю травня, в Білорусі – 14 жовтня, у Росії – в останню неділю листопада, в Грузії – 3 березня, в Польщі – 26 травня, а в багатьох близькосхідних країнах – 21 березня.

Традиції святкування Дня матері

У цей день прийнято поздоровляти матерів і дарувати їм символічні подарунки. Також багато родин в це свято збираються разом, щоб подякувати своїй найріднішій людині за все. Ті, у кого мама померла, в цей день поминають її.

Зазначимо, що привітання з Днем матері схожі на привітання з 8 Березня - з тією лише різницею, що вони адресовані не всім жінкам, а тим, хто пізнав щастя материнства або скоро стане мамою. День матері – це особливе свято, коли можна ще раз нагадати найдорожчій людині, як ви її цінуєте і любите. Діти в цей день дарують своїм матерям квіти, листівки, присвячують їм вірші і пісні. Пам'ятайте, що головне в це свято – ваша увага.

Картинка на День матері