День ППО України / фото facebook.com/kpszsu

День військ протиповітряної оборони України (ППО) відзначається щорічно у першу неділю липня. В 2023 році це 2 липня. ППО - це вид ЗСУ, до якого входять радіотехнічні війська, зенітні ракетні війська, винищувальна авіація, війська зв'язку, спеціальні частини.

Після початку повномасштабної війни кожен українець знає слово "ППО". Причетні до захисту неба військові щодня збивають ворожі дрони, ракети та літаки. Неможливо підрахувати, скільки життів урятували сили ППО за час війни.

За словами спікера сил ППО Юрія Ігната, військові ЗСУ для поразки ворожих повітряних цілей використовують найнеймовірніші техніки:

Відео дня

"З такими масованими ударами противника ніхто в світі не стикався. Повітряні сили, ППО Сухопутних військ та інших складових сил оборони щодня стикаються з такими викликами і намагаються шукати різні методи протидії ракетам окупантів. Противник нас перевершує кількісно і технологічно, але ми користуємося тим, що на своїй землі, що у нас сильний бойовий дух, що нам відступати нікуди, і ми будемо шукати будь-які рішення, щоб берегти наших людей і землю"

День ППО України: історія свята

Свято День ППО було засноване Леонідом Кучмою 1997 року. У захисників неба є ще одне свято, яке встановлено Віктором Ющенком на першу неділю серпня.

Зазвичай це свято відзначається за участю найвищого військового керівництва країни. У День ППО військові отримують нагороди за службу, та приймають вітання та щирі слова подяки від рідних та від усіх українців.

День ППО України: привітання та листівки

Мирного неба над головами,

Бажаю всім здоров'я і добра,

З Днем ППО військових я вітаю,

Щоб не торкнулась нікого біда!

***

Вітаю всіх захисників українського неба з Днем ППО! Дякую вам за відвагу, за службу своїй батьківщині! Нехай ваша зброя не пропустить жодної ворожої ракети. Успіхів і перемог, особистих заслуг і досягнень, незламної відваги і честі!

***

Сьогодні день військ ППО, так що побажаємо їм завжди збивати тільки потрібні, військові цілі, ніколи не промахуватися і виступати гарантом того, що ніхто в нашій країні не буде атакований з повітря. Вітаємо всіх, хто пов'язаний з напрямком ППО! Нехай у вас все буде добре і ви скоріше повернетеся до сімей!

***

Ти бережеш спокій нашого неба і спокійних сон наших дітей. Поки наш мирний побут захищають такі люди як ти - нам нема чого боятися. З Днем військ ППО України тебе, наш дорогий воїн! Я бажаю тобі самому мирного неба, міцного здоров'я і люблячої сім'ї. Слава Україні!

***

Вітаю з Днем військ протиповітряної оборони і бажаю, щоб радари не підводили, колеги не кидали в біді, а близькі люди завжди вірили в тебе. Знаходь противника легко, усувай будь-які перешкоди і перешкоди на шляху до успіху, ніколи не відступай від свого і завжди лови сигнали життєвої удачі!

***

Представники військ ППО України, зі святом вас! Ясного неба і привітного сонця над головою бажаємо сьогодні, удачі у всіх справах, здійснення планів, здоров'я, успіхів і великого неземного щастя! І найголовніше-скоріше повертайтеся до своїх родин!

З Днем ППО 2023 / фото УНІАН
З Днем ППО 2023 / фото УНІАН
З Днем ППО 2023 / фото УНІАН
З Днем ППО 2023 / фото УНІАН
З Днем ППО 2023 / фото УНІАН
З Днем ППО 2023 / фото УНІАН
З Днем ППО 2023 / фото УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: