Яке сьогодні свято 27 травня / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Православна церква України 27 травня за новим стилем вшановує мученицю Феодору, священномученика Ферапонта Сардійського і святого Кипріана Київського.

У народне свято 27 травня наші пращури закінчували посів пізніх культур, насамперед - капусти, зернових та огірків. Для посіву огірків орієнтувалися на погодні прикмети - спів зозулі та появу павутини. До настання цих явищ огірки не садили.

Свято 27 травня вважається дуже вдалим для лікування хвороб, особливо болю в шлунку. У давні часи від захворювань кишківника пили отрути із зібраних вручну трав. Також цього дня вдвічі ефективнішим вважається масаж.

Відео дня

Дівчата цього дня збиралися великою компанією і разом займалися рукоділлям, обговорювали суджених і останні плітки. Заміжні подруги розповідали про сімейне життя. Популярними цього дня були ворожіння на Біблії - книжку відкривали на випадковій сторінці і читали випадковий рядок. За прочитаними словами передбачали майбутнє.

Сьогоднішнє народне свято дуже вдале для торгівлі, бізнесу, розпродажів. Можна отримати велику виручку.

27 травня - знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина за знаком Зодіаку - Близнюки. Іменинники цього дня за характером наполегливі, активні, напористі. Вони не бояться викликів і ніколи не припиняють самовдосконалюватися. Народжені 27 травня люди вельми образливі й вразливі, довго запам'ятовують образи, але й на хороші вчинки відповідають взаємністю.

27 травня свято України / фото pixabay.com

Що не можна робити 27 травня

Категорично не можна сьогодні нешанобливо поводитися з природою, рубати дерева і ламати гілки, збирати більше рослин, ніж потрібно, спалювати траву і бур'яни.

Не варто сьогодні ділитися планами з іншими людьми, обговорювати майбутнє, а також хвалитися своїми досягненнями і заробітком, інакше майбутнє може зіпсуватися.

Не можна сьогодні сваритися, конфліктувати, згадувати старі образи і ображати близьких, інакше стосунки зіпсуються. Чоловікам не варто сперечатися з родичами дружини, щоб не погіршити стосунки з дружиною.

Користуватися чужим одягом і рушниками, приміряти чуже взуття - до хвороб.

Прикмети погоди 27 травня

Існують такі прикмети про погоду цього дня:

  • Якщо квіти і трави пахнуть сильніше, ніж зазвичай, то очікується дощ.
  • Якщо день непогожий, то влітку часто будуть дощі.
  • Багато з'явилося комарів і мух - до врожайного року.
  • Що вище літають ластівки, то яснішими будуть наступні дні.
  • Якщо вранці на траві з'явилося багато роси, то наступні дні будуть погожими.
  • Серед дня закрилися квіти - скоро погода покращиться.

Важливо зазначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: