Міжнародний день торта / ua.depositphotos.com

Достеменно невідомо, коли з'явилися перші торти. Зображення пиріжків, посипаних розтертим зерном, були знайдені в Греції. А ось на Сході багато століть існувала своя особлива солодкість - горіхи з медом, зовні дуже нагадують торт. До речі, саме слово “торт” з італійської перекладається як “пишномовний”. "багато прикрашений".

Вперше ідею відзначати Міжнародний день торта озвучили в Мілані на святі. Організація "Королівство любові" порахувала, що необхідно поширити ідею гуманізму на планеті, а торт - ідеальна можливість показати свою любов і турботу. До речі, зовсім недавно в Вінницькій області спекли найбільший в Україні малиновий пиріг - унікальна подія напередодні Міжнародного свята.

Там же, в Мілані, в 2009 році і відсвяткували перший Міжнародний день торта, а через два роки свято вже відзначали у всьому світі. Символом цього дня став "Торт дружби" - організатори торжества в кожній країні сфотографували свої творіння і відправили Міжнародної асоціації. З отриманих знімків зробили один, як зображення загальнонаціонального торта, який став символом єдності націй.

Відео дня

Міжнародний день торта - традиції свята

Як святкувати Міжнародний день торта / pinterest.ru

Слоган цього дня "Я йду до тебе з тортом". У кожній країні подію відзначають по-різному, але обов'язково дотримуються традиції: проводять змагання серед кондитерів, визначають тему, якій повинна відповідати випічка. Також влаштовують майстер-класи для дітей та дорослих, тематичні фотосесії, пікніки та благодійні акції.

Ми приєднуємося до святкування і пропонуємо вам кілька простих, але неймовірно смачних рецептів тортів, щоб ви змогли відзначити свято разом зі своїми рідними і близькими.

Домашній торт - рецепт з ягодами і згущеним молоком

Торт зі згущеним молоком і ягодами / pinterest.ru

Нескладний, але дуже смачний торт, який зможуть приготувати навіть початківці кондитери:

Для коржів:

  • згущене молоко - 300 гр;
  • яйця - 3 шт;
  • сіль - щіпка;
  • борошно - 180 гр;
  • розпушувач - 10 гр;
  • вершкове масло - для змазування пергаменту.

Для крему:

  • вершки 33% - 500 гр;
  • згущене молоко - 80 гр;
  • ванільний цукор - 10 гр.

Для прикраси - свіжі ягоди на ваш смак.

Збиваємо міксером яйця з дрібкою солі 3-4 хвилини до тих пір, поки не з'явиться густа піна. Не припиняючи збивати, вливаємо згущене молоко. Борошно змішуємо з розпушувачем, просіваємо і частинами додаємо в яєчну масу. Весь цей час міксер повинен перемішувати суміш. 

Читайте такожРятуємося від спеки: топ 5 смачних і простих лимонадівРозігріваємо духовку до 180°C. Беремо форму для випікання, застилаємо її пергаментом або силіконовим килимком, промазуємо вершковим маслом. Виливаємо половину тіста і розподіляємо рівним шаром. Випікаємо корж 6-7 хвилин. За таким же принципом випікаємо і другий корж. Коли все буде готово, відокремлюємо коржі від пергаменту, обрізаємо краю і охолоджуємо. 

Збиваємо холодні вершки з ванільним цукром. Тонкою цівкою вливаємо згущене молоко, не припиняючи збивати. Швидкість міксера при цьому повинна бути середньою.

Остиглі коржі ділимо на 4 частини. Беремо блюдо, на нього викладаємо трохи крему, щоб торт тримався. Кладемо коржі і по черзі промазуємо кожен з них. Збираємо торт і ставимо його в холодильник на 2-4 години. В кінці прикрашаємо свіжими ягодами.

Торт без випічки - рецепт зі смородиною

Як зробити торт без випічки / pinterest.ru

Раніше ми пропонували вам прості рецепти варення зі смородини, а тепер розповідаємо, як зробити шикарний торт з цієї літньої ягоди:

  • сметана 15% - 700 гр;
  • смородина - 700 гр;
  • цукор - 300 гр;
  • желатин - 45 гр;
  • м'ята для прикраси - за бажанням.

Заливаємо желатин водою і залишаємо на 15 хвилин. Після цього беремо цю ємність і ставимо в мікрохвильовку на 15 секунд, щоб желатин розчинився. Потім чекаємо, коли він охолоне.

Перебираємо смородину, видаляємо листя, миємо ягоди і сушимо на рушнику. В окрему глибоку тарілку виливаємо сметану, додаємо до неї цукор, збиваємо міксером на середній швидкості 1 хвилину. Не вимикаючи міксер, вливаємо тонкою цівкою желатин так, щоб він потрапляв на віночки. Продовжуємо збивати до однорідності маси. 

Беремо форму для випічки, якщо у вас металева, а не силіконова - попередньо застеліть її харчовою плівкою. Заливаємо в форму сметанну масу, зверху викладаємо смородину. За бажанням можна перемішати все разом. Ставимо в холодильник на 3-4 години. В кінці обережно перевертаємо форму, викладаючи торт на блюдо. Прикрашаємо м'ятою.

Домашній торт - рецепт з бананами

Банановий торт з печивом / pinterest.ru

Повітряний і легкий десерт без випічки - ідеальний варіант літніх солодощі:

  • пісочне печиво - 200 гр;
  • масло вершкове - 80 гр;
  • згущене молоко варене - 300-350 гр;
  • банани - 2 шт;
  • вершки 33-35% - 200 мл;
  • цукрова пудра - 1 ч. л;
  • розчинна кава і какао порошок - на кінчику чайної ложки.

Беремо печиво, подрібнюємо його в крихту. Розтоплюємо масло, змішуємо його з печивом. Дістаємо форму для випічки, викладаємо в неї масу. Формуємо бортики. Ставимо майбутній торт в холодильник до охолодження. 

Поверх печива густим шаром намазуємо згущене молоко, зверху викладаємо банани, нарізані кружечками. На середній швидкості збиваємо міксером вершки до густоти, за бажанням можна додати каву. Викладаємо отриману повітряну масу на банани, користуючись ложкою або кондитерським шприцом. 

Посипаємо торт какао-порошком і ставимо в холодильник на 2-3 години. В кінці ножем по периметру відокремлюємо торт від форми і подаємо до столу.

Вас також може зацікавити: