Як написати листа Дідові Морозу / фото УНІАН

На Новий рік українські хлопчики і дівчатка традиційно чекають подарунків від Діда Мороза за хорошу поведінку. Щоб допомогти чарівникові вибрати подарунок, діти пишуть дідусю лист з побажаннями на свято.

Батьки можуть допомогти дитині в цій нелегкій справі, щоб розвинути грамотність малюка, подарувати віру в диво і зміцнити очікування свята. До того ж за допомогою батьків лист точно дійде до адресата. Особливо важлива допомога батьків малюкам, які ще не вміють писати самі.

Як написати лист Дідові Морозу покроково

  1. Почніть лист з привітання. Дідусь Мороз цінує ввічливість.
  2. Потім дитині потрібно трохи розповісти про себе: назвати своє ім'я і вік, захоплення і досягнення за рік. Наприклад: добре вчився, допомагав мамі і татові, ходив в спортивну секцію.
  3. Найважливіша частина листа - опис подарунка. Не потрібно бажати щось неможливе або занадто дороге, адже дітей багато, а Дід Мороз один. Напишіть 2-3 бажаних подарунків. Не забудьте побажати що-небудь батькам, братам і сестрам.
  4. Закінчите лист побажанням міцного здоров'я і щасливого нового року для дідуся.

Коли лист написано, його потрібно покласти в конверт, запечатати і наклеїти марку. Також лист можна написати на листівці.

Відео дня

Зразок листа Діда Морозу

Привіт, Дідусю Морозе. Мене звуть Ксюшенька і мені 8 років. Я хороша і добра дівчинка, слухаюся маму і тата, сама прибираю в кімнаті і кожен день чищу зуби. Я не відмінниця, але намагаюся вчитися добре. Дідусю, подаруй мені, будь ласка, новий велосипед, а моїм батькам міцного здоров'я. Гарного нового року тобі і твоїй внучці Снігуроньці.

Адреса Діда Мороза в Україні

Щоб лист прийшов адресату, потрібно обов'язково вказати його точну адресу. Дідусь Мороз має свою резиденцію в Україні. Саме туди доставляють листи українських дітей. Поштова адреса Діда Мороза така: 

01001, Україна, м. Київ, вул. Хрещатик, будинок 22, пошта Діда Мороза

Не забудьте також вказати свою повну адресу, інакше лист не приймуть на пошті.

Вам також може бути цікаво: