Церковне свято 13 травня / depositphotos.com

Апостол Яків був рідним братом Іоанна Богослова, сином рибалки Зеведея і Саломеї. У той день, коли вони з братом ловили рибу, Господь наш закликав їх до служіння і з тих пір вони скрізь слідували за ним. Яків проповідував, в основному, в Іспанії, а потім повернувся в Юдею, щоб прославляти справжню віру. Досяг успіху - філософ Гермоген і його учень Філіп хрестилися. За часів гоніння на християн апостол Яків був страчений мечем.

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 13 травня - Яків теплий.

Відео дня

Православне свято 13 травня - день пам'яті святителя Доната

Святий Донат прославився, як єпископ міста Еврії, а також чудотворець, який за життя допоміг багатьом нужденним. Відомо, що в місці, де люди страждали від нестачі води, він, помолившись Богу, створив джерело. Також мав здатність воскрешати мертвих, чим іноді користувався на прохання людей. Жив і творив Донат в IV столітті.

Прикмети 13 травня

Народні прикмети сьогодні / фото ua.depositphotos.com
  • літають травневі жуки - чекати посухи;
  • ніч без зірок - до сильних злив;
  • погода тепла і волога - буде хороший урожай хліба;
  • град 13 травня віщує часту негоду влітку.

Сон, що приснився в ніч з 12 на 13 травня, не можна нікому розповідати

Що сьогодні не можна робити

Згідно з народними прикметами, в цей день краще не вирушати в подорож і не сідати за кермо. Також небажано влаштовувати свята і веселитися, інакше скоро знайдете проблеми. У цю дату краще керуватися розумом і намагатися не піддаватися емоціям, інакше ризикуєте зробити те, про що будете шкодувати.

Що можна робити 13 травня

Сьогодні можна помолитися святому Якову про здоров'я, Про захист близьких, про сімейне благополуччя. Також рекомендується присвячувати час собі, займатися улюбленим хобі і проводити день в розслабленому стані. Не надягайте 13 травня темний одяг і не спілкуйтеся з малознайомими людьми, щоб не привернути до себе негатив.

Вас також можуть зацікавити новини: