Церковне свято 27 січня / depositphotos.com

Свята рівноапостольна Ніна була єврейкою за походженням, жила в Єрусалимі. Вона дізналася, що Грузія (На той момент - Іверія) поклоняється язичницьким богам і вирішила проповідувати там християнство. Рішення це прийшло до неї після того, як уві сні до Ніни з'явилася Богородиця з хрестом з виноградних гілок і благословила на такий вчинок.

Ніна поїхала в місто Мцхет і під час поклоніння ідолам стала молитися Господу. Заблищала блискавка, істукани зруйнувалися, а люди увірували в Христа. Ніна оселилася у доброї жінки, там вела подвижницьке життя, отримала дар чудотворення, за що і стала відомою.

Пізніше до християнської віри приєднався цар Грузії і його дружина після того, як Ніна зцілила їх від хвороб. Наступним були цар Вірменії і цариця Кохетінії. Також рівноапостольна Ніна відома тим, що відкрила місце, де зберігалася риза Господня. Померла свята в 335 році, мощі її знаходяться в Сигнаху (Грузія).

Відео дня

На честь пам'яті християнської просвітниці сьогодні відзначається народне свято 27 січня - Нінин день.

Прикмети 27 січня

Народні прикмети сьогодні / фото ua.depositphotos.com
  • по небу пливуть білі хмари - вдарять морози;
  • сильний вітер 27 січня - рік буде дощовим;
  • дерева вкрилися інеєм - потеплішає;
  • побачити уві сні 27 січня чорну або червону корову - до швидкої смерті.

Що сьогодні не можна робити

Православна церква сьогодні суворо забороняє ворожити - це може бути небезпечно для життя. Небажано згадувати минуле і сумувати, інакше вас може здолати депресія. Займати сусідам нічого не можна - разом з предметом віддасте своє щастя.

Що можна робити 27 січня

Наші предки в цей день особливо шанували домашню худобу - доглядали за нею, годували і прибирали в хліві. Вважалося, що коров'яче молоко 27 січня володіє чудодійними властивостями і лікує від хвороб або пристріту. Згідно з народними повір'ями, сьогодні краще мовчати і ретельно зважувати свої слова.

Вас також можуть зацікавити новини: