Церковне свято 9 квітня / depositphotos.com

Матрона була рабинею у жінки-юдейки, яка примушувала дівчину до зречення від Христа. Християнка була міцної віри і виносила всі страждання, а також знущання і муки заради Спасителя. Одного разу господиня дізналася, що її рабиня ходила до церкви. За це юдейка зв'язала Матрону, кілька днів жорстоко била, залишала без води і їжі, замикаючи в комірці. В один з таких днів Матрона померла. Християни підняли її тіло і поховали з почестями, а єпископ Олександр Солунський спорудив церкву її імені.

На честь пам'яті святої сьогодні відзначається народне свято 9 квітня - Мотрона Настовиця.

Православне свято 9 квітня - день пам'яті мучеників Мануїла і Феодосія

Мануїл і Феодосій були родом зі східних країн. Бачили, як язичники жорстоко катують християн, тому вирішили померти за Христа теж, щоб успадкувати Царство Небесне. 

Відео дня

Вони вирушили до свого правителя, по дорозі запитували язичників, чому вони мучать віруючих. Опинившись перед правителем, поставили те ж питання і йому, а потім сміливо сповідували християнство. За це їх уклали в темницю, потім випустили і вмовляли зректися від Христа. Святі відмовлялися, тому винесли тяжкі муки і були умертвлені відсіканням голови.

Прикмети 9 квітня

Народні прикмети сьогодні / фото ua.depositphotos.com
  • півні мовчать вдень - очікувати дощу або снігу;
  • кішка сидить на підвіконні або проситься на вулицю - до поліпшення погоди;
  • іній або туман вранці - до багатого врожаю;
  • під снігом, що розтанув, видно цвіль - буде багато грибів в лісі.

Що сьогодні не можна робити

Православна церква в цей день категорично забороняє сваритися і ображатися - великі шанси, що конфлікт не закінчиться ніколи. Більш того, якщо вас хтось провокує на сварку - не звертайте уваги, зберігайте спокій. Також не можна пліткувати і обманювати - Вищі сили покарають вас і у взаєминах з близькими людьми почнуться непорозуміння.

Що можна робити 9 квітня

Слов'яни в цей день займалися домашніми справами і городом - вважалося, що доба сприятлива для праці. Жінки молилися святій Матроні про заступництво і допомогу, так як вона вважалася заступницею рукодільниць. 9 квітня можна і потрібно виносити з дому старі речі, позбавляючись від негативу. Викидати їх не варто - краще віддати нужденним або в благодійні організації.

Вас також можуть зацікавити новини: