Яке свято 31 Грудня / фото УНІАН, Денис Прядко

У цей день в світі відзначаються Переддень Нового року, День прийняття рішення, День стежок, посипаних конфетті і блискітками, День медитації про світ на планеті, День загальної години світу, День без перерв.

У США - День шампанського, Перша ніч, в Японії - Прощальне кип'ятіння чайника в році "Дзеуягама", в Азербайджані - День солідарності азербайджанців усього світу, в Киргизстані - День працівників митної служби, в Швейцарії - День відновлення республіки, в Шотландії – Хогманай.

Пам'ятні дати 31 грудня, річниці та події

Читайте такожВітання з Новим роком для батьків: кращі листівки та побажанняЦей день - виключно новорічний, ймовірно, тому він "відпочиває" від значущих подій, крім, власне, Нового року - світлого зимового свята, яке на мить повертає нас в дитинство, коли все ясно, просто і радісно. УНІАН бажає всім виконання заповітних бажань, нехай ваші будинки завжди будуть сповнені теплом рідних сердець, радістю дружніх зустрічей, а всі негаразди і печалі залишаться в минулому. Бажаємо здоров'я, благополуччя, чудового настрою і головне - мирного неба. З наступаючим 2022 роком!

Відео дня

І все ж без кількох важливих історичних дат не обійтися.

Так, у 1989 році було відкрито першу ділянку довжиною 1,9 км третьої, Сирецько-Печерської, лінії Київського метрополітену, з трьома станціями: "Золоті ворота", "Палац спорту" та "Мечникова" (нині "Кловська").

У 1992 році 31 грудня стало останнім днем існування Чехословаччини.

У 1999 році Борис Єльцин пішов у відставку з поста президента Російської Федерації, назвавши своїм приймачів Володимира Путіна.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 31 Грудня вшановує пам'ять святителя Модеста. Інші назви свята: "Модест", "Скотохранитель", "Покров худоби". День цей відзначався чоловічими братчинами з не дуже міцними напоями, присвяченими святому Модесту - захиснику тварин.

Що сьогодні не можна робити

У новорічну ніч не можна свариться, проводити цей день в старому і брудному одязі, а також в неприбраному будинку. Ялинові гілки, гірлянди і свічки захистять від нечистої сили і принесуть в наступний рік тільки найкраще. 

Прикмети на 31 грудня     

Народні прикмети сьогодні / фото УНІАН (Андрій Горб)

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • який Модест - такий і червень; 
  • сніг при ходьбі не хрумтить - скоро настане потепління; 
  • поля снігом не вкрилися - рік буде неврожайним. 

Іменини 31 грудня 

Іменини у Зої, Марка, Вікторіана, Михайла і Симеона.

Вас також можуть зацікавити новини: