Яке свято 3 вересня / Фото ua.depositphotos.com

У цей день у світі відзначаються Всесвітній день сексуального здоров'я, Всесвітній день бороди, Міжнародний день бекону, Міжнародний день тхеквондо, Міжнародний день стерв'ятника.

В Аргентині - День іммігранта, День мультфільмів, в Таджикистані - День книги, в США - День дикої природи, День рознощика газет, День вдячності франшизі, День колібрі, День горіха макадамія, День чилійського вина, у Вірменії - День рятувальника, в Молдові - День працівника митної служби, в Канаді - День обізнаності про полікістоз нирок, в Таїланді - День підводних човнів, в Аргентині - День секретаря.

Пам'ятні дати 4 вересня, річниці та події

Що сталося у світі 4 вересня / depositphotos.com

У 1781 році в цей день 44 іспанських поселенця заснували місто Лос-Анджелес - "селище Діви Марії, Цариці ангелів" - Ель-Пуебло-де-Лос-Андхелес. На прибережних територіях, займаних зараз Лос-Анджелесом, в 16 столітті жили індіанці тонгва і чумаші. Кілька десятиліть нове поселення залишалося маленьким містечком, але до початку 19 століття це було вже найбільше світське поселення в Каліфорнії. У 1835 році місто стало володінням Мексики, і назва поселення скоротилася до Лос-Анхелес. Після проголошення незалежності країни Лос-Анхелес нетривало входив до її складу, і після поразки Мексики в американо-мексиканській війні місто перейшло до США за мирним договором 1848 року. Після цих подій поселення стало називатися Лос-Анджелес. У 1850 році Лос-Анджелес отримав офіційний статус міста, за кілька місяців до входження Каліфорнії до складу США в якості штату.

Відео дня

Читайте такожОксамитовий сезон в Україні Vs за кордоном: куди краще відправитися на море восениНа той час у місті проживало 1600 осіб. Місто мало простий прямокутний план з площею в центрі. Сьогодні Лос-Анджелес - найбільше місто Каліфорнії і друге за чисельністю населення в США. Лос-Анджелес складається з безлічі невеликих містечок і районів – від фешенебельних Санта-Моніки і Беверлі Хіллз до недоглянутих гетто Східного Лос-Анджелеса. Цей район Каліфорнії характеризується підвищеною сейсмічною активністю, тому хмарочоси побудовані лише в центрі міста. До цих пір Лос-Анджелес має строго прямокутне планування. Відстані в Лос-Анджелесі настільки великі, що його ще називають "містом доріг". Основна знаменитість міста - це центр американської кінематографії, вічна "фабрика мрій" – Голлівуд, і відомий на весь світ Дитячий парк "Діснейленд".

У 1837 році в Нью-Йоркському університеті Семюел Морзе вперше продемонстрував свій винахід-телеграф.

У 1841 році німецький поет Август Генріх Гоффманн фон Фаллерслебен представив написану ним пісню "Дойчланд, Дойчланд, юбер аллес", що стала гімном Німеччини. Слова були накладені на австрійський імперський гімн Гайдна.

У 1842 році, через 284 роки, відновилося будівництво Кельнського собору.

У 1882 році в Нью-Йорку Томас Едісон запустив першу в світі центральну електростанцію і вперше в історії включив Комерційне електричне освітлення. Це торкнулося 85 клієнтів.

Читайте такожДень підприємця 2021: історія та дата свята, яскраві привітання у листівкахУ 1885 році в Нью-Йорку відкрилося перше в Сполучених Штатах кафе самообслуговування. 

У 1888 році американський винахідник Джордж Істмен зареєстрував торгову марку "Kodak".

У 1959 році в США у продажу з'явилася новинка - колготки.

У 1975 році в телеефір вийшов перший випуск гри "Що? Де? Коли?".

У 1998 році була заснована компанія "Google".

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 4 вересня вшановує пам'ять мученика Агафоніка. Інші назви свята: "Агафонов день", "Огуменник", "Потіхи лісовика". За повір'ям, ніч на Агафона ознаменована витівками лісовика.

Що сьогодні не можна робити

Що сьогодні не можна робити / фото УНІАН, Янош Немеш

Не ходіть в ліс - нечисть може завести в гущавину. Слідкуйте за дітьми, та й в цілому будьте обережними. А молодим дівчатам краще ввечері не виходити з дому.

Прикмети на 4 вересня

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • сонячний день - такою буде вся осінь;
  • багато грибів - улову у рибалок не буде;
  • павутинка літає - осінь буде теплою.

Іменини 4 вересня

Іменини у Афанасія, Акіндіна, Анфуси, Олександра, Фелікса, Олексія, Івана, Аріадни, Михайла, Гавриїла, Макара, Василя і Федора.

Вас також може зацікавити: