Кадр з серіалу "Місячний лицар" / скріншот з YouTube Marvel Entertainment

10 фільмів і серіалів, які ви могли пропустити навесні

09:29, 07.05.2022
9 хв.

Багато українців в перші два місяці війни геть випали зі світового порядку денного, в тому числі в культурно-розважальному плані. Однак поступово люди починаю повертатися до життя. УНІАН підготував добірку гідних уваги фільмів і серіалів, які вийшли онлайн в березні-квітні – від марвеловського "Місячного лицаря" до нетфліксовського "Проект "Адам" і фіналу "Озарк".

Наш прапор означає смерть / Our Flag Means Death (HBO Max, 3 березня 2022 року)

Цей американський комедійний серіал є оригінальною інтерпретацією біографії англійського аристократа Стіда Боннета, який вирішив стати піратом. На своєму шляху він стикається з безліччю колоритних особистостей, в тому числі з легендарною Чорною бородою.

Серіал зібрав цілий розсип яскравих акторів, включаючи Ріса Дарбі ("Рок-хвиля", "Що ми робимо в тіні", "Джуманжді"), Юена Бремнера ("На голці", "Крізь сніг"), Рорі Кінніра ("Страшні казки", "007") і, нарешті, Тайку Вайтіті ("Що ми робимо в тіні", "Кролик Джоджо", "Персонаж"), який також виступив режисером першого епізоду серіалу.

Серіал отримав досить високі відгуки критиків – на IMDb у нього оцінка 7,9 балів з 10, а на Rotten Tomatoes він отримав 91% схвалення від критиків і 95% від глядачів. Всього перший сезон серіалу налічує 10 епізодів, які виходили протягом березня 2022 року. Чи буде у нього другий сезон, поки невідомо.

Проект "Адам" / The Adam Project (Netflix, 11 березня 2022 року)

Цей американський комедійний науково-фантастичний бойовик точно припаде до душі фанатам канадського актора Райана Рейнольдса ("Дедпул", "Персонаж", "Червоне повідомлення").

Фільм розповідає про пілота-мандрівника у часі Адама Ріда, який з деспотичного 2050 року відправляється в 2018 рік, щоб все виправити. Однак дещо йде не за планом, і він здійснює аварійну посадку в 2022 році, де зустрічає дванадцятирічну версію самого себе. Разом їм доведеться врятувати світ.

Також у фільмі зіграли Зої Салдана ("Вартові Галактики", "Аватар"), Марк Руффало ("Месники", "Звичайне серце"), Дженніфер Гарнер ("Електра", "З 13 в 30") і Кетрін Кінер ("Бути Джоном Малковичем", "Пастка").

Фільм "Проект "Адам" отримав непогані відгуки від аудиторії – 6,7 балів з 10 на IMDb, 75% схвалення на Rotten Tomatoes і 6,6 балів Metacritic, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки". А ось критики оцінили його середньо – 68% свіжості на "томатах" і 55 балів на метакритиці, що означає "середні або змішані відгуки". В цілому фільм, досить легкий і симпатичний, тому відмінно підійде для вечірнього проведення часу. Та й Рейнольдс як завжди харизматичний.

Бріджертони / Bridgerton ( Netflix, 25 березня 2022 року)

Серіал-сенсація кінця 2020 року отримав довгоочікуваний другий сезон в березні 2022 року – всі 8 епізодів вийшли одночасно. У центрі сюжету – молоде покоління сім'ї Бріджертонів, які шукають любов у вищому світі, наповненому друзями і суперниками. При цьому події серіалу відбуваються в альтернативній версії Лондона початку 19 століття, де люди всіх рас є повноправними членами суспільства.

Серіал отримав хороший відгук у аудиторії, маючи середній рейтинг на IMDb 7,3 бала з 10, причому у другого сезону оцінки навіть кращі, ніж у першого, зростаючи від епізоду до епізоду, досягнувши до заключної серії рейтингу 8,4. Вже відомо, що "Бріджертони" продовжені на 3 і 4 сезони.

Місячний лицар / Moon Knight (Disney+, 30 березня 2022 року)

Черговий серіал в рамках четвертої фази кіновсесвіту Marvel знайомить глядачів з одним з найбільш психологічно складних супергероїв. У центрі сюжету – найманець з дисоціативним розладом особистості Марк Спектор, який стає аватаром єгипетського бога місяця Хонсу і під виглядом "Місячного лицаря" протистоїть злу. Одночасно він намагається ужитися зі своїми іншими особистостями, серед яких – скромний співробітник єгипетського музею Стівен Грант.

Головну роль в серіалі виконав Оскар Айзек ("Холодний розрахунок", "Дюна", "Зоряні війни"), втіливши одразу кілька персонажів. Роль головного антагоніста дісталася Ітану Хоуку ("Гаттака", "Тренувальний день", "Сіністер").

Перший епізод серіалу вийшов 30 березня, а заключний шостий – 4 травня. Серіал отримав доволі високі відгуки – на IMDb у нього оцінка 7,6 балів з 10, причому п'ятий епізод глядачі й взагалі оцінили в 9 балів. На Rotten Tomatoes критики дали йому 87% схвалення, а глядачі – 92%. На Metacritic серіал отримав характеристики "в цілому позитивні відгуки" як від широкої аудиторії, так і від кіноекспертів. Серіал дуже красивий аудіовізуально, з приголомшливою акторською грою, при цьому психологічним моментам тут приділяється набагато більше уваги, ніж сценам бійок.

На даний момент в Marvel тримають паузу з приводу того, чи буде у серіалу другий сезон, проте є всі шанси, що деякі персонажі серіалу ще з'являться в майбутніх проектах кіновсесвіту. Тож серіал обов'язковий до перегляду для фанатів Marvel.

Пузир / The Bubble (Netflix, 1 квітня 2022 року)

Вельми специфічна комедія з гумором на межі, що розповідає про зйомки чергової частини популярної кінофраншизи в умовах пандемії коронавірусу. Щоб дотримати всі карантинні заходи, акторів, багато з яких не ладнають один з одним, відправляють жити в старовинний маєток в Англії, де їх ізолюють від усього зовнішнього світу. Зрозуміло, все дуже швидко виходить з-під контролю.

Фільм при цьому зібрав досить яскравий акторський склад, включаючи кілька зірок – Карен Гіллан ("Вартові галактики", "Джуманджі", "Доктор Хто"), Педро Паскаль ("Мандалорець", "Нарко", "Гра престолів") і Девід Духовни ("Секретні матеріали", "Секс і Каліфорнія").

Фільм отримав досить посередній відгуки – всього лише 4,7 балів з 10 на IMDb, а про показники на Rotten Tomatoes ми краще промовчимо. Тим не менш, якщо ви шукаєте щось абсолютно мозкорозріджувальне, то чому б і ні.

Боги хеві-металу / Metal Lords (Netflix, 8 квітня 2022 року)

Ця легка підліткова комедійна драма розповідає про двох друзів-старшокласників, які вирішують взяти участь у шкільному музичному конкурсі, відродивши при цьому любов до жанру хеві-метал. Це фільм про дружбу, перше кохання, гонитву за мрією і, нарешті, любов до музики.

Головну роль у фільмі виконав зірка "Воно", "Ножі наголо" і "Захищаючи Джейкоба" Джейден Мартелл. Також у другорядній ролі у фільмі з'явився Джо Манганьєлло ("Справжня кров", "Супермайк", "Людина павук").

Фільм отримав відгуки трохи вище середнього – на IMDb у нього 6,7 балів з 10, проте цілком підійде тим, хто хоче провести розслабляючий вечір біля екрану.

Анатомія скандалу / Anatomy of a Scandal (Netflix, 15 квітня 2022 року)

У центрі цієї юридичної драми – дружина члена британського парламенту Джеймса Уайтхауса Софі, яка дізнається, що у її чоловіка був роман з його помічницею. Новина стає надбанням громадськості та руйнує їхнє життя. Незабаром Джеймса звинувачують у згвалтуванні, й він повинен постати перед судом.

Головні ролі в серіалі виконали Сієна Міллер ("Я спокусила Енді Уорхола", "Зоряний пил", " Висотка"), Руперт Френд ("Батьківщина", "Хітмен", "Гордість і упередження") і Мішель Докері ("Абатство Даунтон", "Джентельмени", "Захищаючи Джейкоба").

Серіал отримав середні оцінки критиків, однак це не завадило йому досягти високих рейтингів за переглядами. В цілому, любителям юридичних драм і політичних скандалів-інтриг може сподобатися.

Найкращі національні парки світу / Our Great National Parks ( Netflix, 15 березня 2022 року)

Цей міні-серіал – те, що потрібно для любителів документалок про природу. Протягом п'яти епізодів глядачів знайомлять з найдивовижнішими національними парками планети, а текст читає колишній президент США Барак Обама.

Серіал отримав досить високі відгуки – на IMDb у нього рейтинг 7,7 балів з 10.

Людина, яка впала на Землю / The Man Who Fell to Earth (Showtime, 24 квітня)

Цей серіал являє собою новий погляд на однойменний роман американського письменника-фантаста Уолтера Тевіса, що вийшов в 1963 році. Серіал розповідає про прибульця, який потрапляє на Землю в пошуках води для порятунку своєї власної планети.

Зазначимо, це вже не перша екранізація роману. Перша спроба з Девідом Боуї в головній ролі вийшла на екрани у вигляді повнометражного фільму в 1976 році, й отримала статус культової. Тепер же головна роль дісталася зірці "12 років рабства" і "Доктора Стренджа" Чіветелу Еджіофору. Також в серіалі знялися Наомі Харріс ("Місячне світло", "Веном 2", "Не час помирати"), Білл Найї ("Реальна любов", "Рок-хвиля", "Інший світ"), Джиммі Сімпсон ("Світ дикого Заходу", "Картковий будиночок") та інші.

На даний момент вийшло тільки два епізоди серіалу, а всього він буде налічувати 9 серій, наступна з яких вийде 8 травня. В цілому серіал отримав позитивні відгуки критиків, глядачі сприйняли його трохи прохолодніше.

Озарк / Ozark ( Netflix, 29 квітня 2022 року)

29 квітня вийшли фінальні сім епізодів популярного кримінально-драматичного серіалу "Озарк", що розповідає про фінансового консультанта Марті Берда, який разом з дружиною Венді та двома дітьми переїжджає з передмістя Чикаго в центр літнього відпочинку – містечко біля озера Озарк в штаті Міссурі. Причина переїзду криється в тому, що Марті відмивав гроші мексиканського наркобарона, однак, коли схема накрилася, він виявився винен босові мафії велику суму.

Головні ролі в серіалі виконували Джейсон Бейтман, Лора Лінні та Джулія Гарнер. Всі чотири сезони "Озарка" незмінно отримували як високі відгуки критиків, так і хороші рейтинги за переглядами.

***

Також пропонуємо ознайомитися з топ-10 серіалів травня 2022 року.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся