Tv.ua

Популярний українськийгурт ТНМК відзначив День народження новим зворушливим відео з рідкісними архівними фото.

14 червня виповнилося 30 років з моменту, як двоє друзів - Олександр Сидоренко та Костянтин Жуйков - вирішили створити гурт. Хоча при “народженні” колектив отримав назву “Новые дома” на честь історичного району Харкова. А с 1996 року, з приходом у гурт Олега “Фагота” Михайлюти, вони переназвалися в усім нам відомий   “Танок на майдані Конґо”.

 

Читайте такожЛобода в крихітному бікіні показала стрункі ноги і осину талію (фото)

За ці роки гурт встиг об’їздити всю Україну, вплинути на розвиток хіп-хопу в країні та записати цілу низку пісень, які полюбляє не одне покоління українців. Ну, і знайти нових друзів серед шанувальників, як знають не тільки хіти на кшталт “Та Ти Шо” чи “Гранули”, але і рідкісні пісні, які виконувались на сцені лише один раз.

Для таких друзів на День народження у ТНМК є два особливих подарунки. Перший - нова пісня “Ми смішили Бога”. Другий - декілька десятків архівних світлин, які до цього бачили хіба що самі ТНМК та наближені до них люди. На цих фото можна побачити не тільки становлення гурту, а й становлення цілого жанру, який до цього не був популярним в Україні.

Фоззі: "В нас дві дати, які ми вважаємо стартовими. Перша, 14 червня 1989 року – коли я і Костянтин Жуйков в трудовому таборі вирішили створити гурт. Спочатку “Новые дома”, потім “Танец на площади Конго”. Згодом до нас доєднався Фагот, спочатку в якості фаготиста, потім – МС. А восени 1996 року ми вперше виступили як “Танок на майдані Конго”. Ті ж люди, але вже інша музика. Тож, 14 червня ми будемо гуляти 30 років з того моменту, як все почалося. А восени – 23 роки з того часу, як вийшло".

Проте, ТНМК будуть святкувати дати не тільки восени та на початку літа, а ще й під його кінець. 28 серпня в Києві гурт зіграє свою найвідомішу програму “Симфо хіп-хоп” разом із оркестром “Слобожанський”. Їй вже декілька років, але вона така ж популярна, як і на початку. Особисто привітати гурт та побажати творчих успіхів можна буде на арт-заводі “Платформа”.

Фагот: “В мене часто питають, в чому секрет багаторічної популярності гурту ТНМК. Ми, як голка в яйці. Ми почали любити цей світ до того, як це стало мейнстрімом.  Ми розуміємо, що тільки любов може об’єднувати, ненависть розганяє людей. Коли втрачається відчуття один одного, напевно тоді все і закінчується. Я розумію, що Фоззі прекрасна людина, як я можу його покинути? Все, що відбувається з ТНМК до цього часу, я вважаю суцільним чудом, в нас велика місія, з нами Бог. Виключно тому, ми досі живі і посміхаємося!”.