Сьогодні на сцену вийдуть вісім учасників \ фото Thomas Hanses/eurovision.tv

В Україні проходить перший тур нацвідбору на пісенний конкурс "Євробачення-2020". За право представляти Україну на сцені в Роттердамі боротимуться 16 виконавців.

Читайте такожЄвробачення-2020: хто претендує від України на участь у пісенному конкурсі

Транслювати Нацвідбір на Євробачення буде телеканал СТБ та "UA:Перший". Зазначимо, що на сайті УНІАН також можна буде подивитися Нацвідбір онлайн.

Голосування глядачів і суддів за учасників Нацвідбору буде відбуватися паралельно. Час початку і завершення кожного окремого періоду голосування глядачів буде оголошувати ведучий Сергій Притула в прямому ефірі.

Всього учасників першого півфіналу вісім і кожному з них буде присвоєно номер від «1» до «8», що і є кодом, за яким глядачі будуть голосувати за улюбленого учасника. Сьогодні на сцену вийдуть група [Про], співачка Jerry Heil, музыкантка Katya Chilly, бандуристка Марина Круть (KRUTЬ), гурт Go-A, бойз-бенд CLOUDLESS, музикант GIO і співачка Assol.

Як повідомляв УНІАН, у цьому році півфінали відбудуться 8 і 15 лютого, а фінал 22 лютого. Переможця визначають телеглядачі спільно з членами журі.