"Фантастичні звірі 3" нарешті виходять в український прокат / фото Warner Bros. Pictures

"Фантастичні звірі 3" без Джонні Деппа і мультфільм "Погані хлопці": що в кіно з 26 травня

08:13, 26.05.2022
5 хв.

Поступово по всій Україні відновлюють роботу все більше кінотеатрів, а тому 26 травня в український прокат виходять відразу три новинки-видовищний Фентезі" Фантастичні тварини: таємниці Дамблдора", сімейна анімація" Погані хлопці "і трилер" Панама " з Мелом Гібсоном. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

Які фільми показують у кінотеатрах України з 26 травня

Цього тижня на українських кіноманів на "великих екранах" чекають три прем'єри в різних жанрах.

Фантастичні звірі: Таємниці Дамблдора / Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (США, Великобританія, 2022)

Третя частина приквелу серії фільмів про Гаррі Поттера, фентезі-драма "Фантастичні звірі: таємниці Дамблдора" вийшла у світовий прокат у квітні 2022 року, і вже обзавелася змішаними відгуками критиків. Тим не менш, це не завадило їй стати одним з найкасовіших фільмів року. Тож, можливо, не варто скидати фільм з рахунків – принаймні, красива картинка і приголомшливий акторський склад вам гарантовані.

Цього разу магу-зоологу Ньюту Саламандеру разом з його вірними друзями і молодим Альбусом Дамблдором доведеться знову битися з темним чарівником Геллертом Грін-де-Вальдом і його поплічниками.

Головні ролі у фільмі виконали Едді Редмейн, Джуд Лоу, Мадс Міккельсен (який замінив Джонні Деппа в ролі Грін-де-Вальда), Кетрін Уотерстон, Ден Фоглер, Езра Міллер та інші.

Режисером фільму виступив Девід Йейтс, який зняв попередні дві частини "Фантастичних звірів" і чотири останні частини фільмів про Гаррі Поттера. В основу фільму ліг сценарій Джоан Роулінг у співавторстві зі Стівом Кловзом.

Також варто врахувати важливий нюанс – через нюанси з можливістю повноцінно озвучити фільм в умовах війни, "Фантастичні звірі 3" транслюватимуться в кінотеатрах країни тільки англійською мовою з українськими субтитрами.

Погані хлопці / The Bad Guys (США, Австралія, 2022)

Ця анімаційна пригодницька комедія від DreamWorks Animation насправді не має нічого спільного з однойменною серією фільмом з Віллом Смітом і Мартіном Ловренсом. Події мультфільму "Погані хлопці" відбуваються в світі, де співіснують люди і антропоморфні тварини, а в центрі сюжету – група тварин-членів злочинного угруповання, відомого витонченістю своїх злочинів і умінням уникати правосуддя. Однак раптово лідер банди виявляє, що йому подобається робити добрі вчинки.

Режисером фільму виступив французький аніматор П'єр Перифель, який в різній мірі доклав руку до створення таких мультфільмів, як "Монстри проти прибульців", "Шрек назавжди" і "Кунг-фу панда 2". Однак саме "Погані хлопці" стали його повноправним режисерським дебютом.

Фільм вийшов у світовий прокат в березні 2022 року, і відзначився позитивними відгуками критиків. Також він припав до смаку широкій аудиторії, зібравши при цьому чималу "касу". Картину рекомендують до сімейного перегляду, а також тим, хто не проти пробудити свою внутрішню дитину, порадувавши себе веселим, динамічним і якісним видовищем.

Панама / Panama ( США, Пуерто-Ріко, 2022)

Ще одна новинка тижня в українських кінотеатрах – екшн-трилер "Панама" з Мелом Гібсоном ("Хоробре серце", "Божевільний Макс", "Смертельна зброя") і Коулом Хаузером ("Подвійний форсаж", "Йеллоустон") у головних ролях.

У центрі сюжету фільму – колишній морський піхотинець, який відправляється за контрактом в Панаму, щоб завершити угоду про озброєння. У процесі він опиняється втягнутим у вторгнення США в Панаму, і отримує важливий урок з приводу істинної природи політичної влади.

Режисером фільму виступив Марк Невелдайн, який раніше зняв такі фільми, як "Адреналін", "Геймер" і "Примарний гонщик 2". Втім, його нова робота була безжально розгромлена критиками, та й глядачам не дуже "зайшла".

Які кінотеатри зараз працюють у Києві

З кожним тижнем в Києві відкривається все більше кінотеатрів, і на даний момент кількість відкритих в столиці кінотеатрів впевнено наближається до 20 в різних районах міста. Буквально днями в столиці запрацювали комунальні кінотеатри.

Зрозуміло, кінотеатри працюють і в інших містах України, де це можливо.

При цьому набір фільмів в різних кінотеатрах може відрізнятися, в тому числі в залежності від їхнього формату.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

З поверненням великих прем'єр українські кінотеатри почали поступово збільшувати кількість сеансів на день. При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботи громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

Водночас, кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і відправитися до найближчого бомбосховища. Питання відновлення сеансу кожен кінотеатр вирішує по-своєму, проте найпопулярніша практика така: якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – повертають гроші або пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Радимо уточнювати це питання по кожному конкретному кінотеатру.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в кінотеатрах в минулі тижні, а також головні серіали травня 2022 року – цього тижня стартує "Обі-Ван Кенобі" та виходить перша частина заключного сезону "Дивних див".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся