Цього тижня на кіноманів чекає кілька новинок / фото ua.depositphotos.com

"Пташиний короб: Барселона" та класика від братів Коенів: що подивитися на вихідних

09:33, 15.07.2023
6 хв.

Цей тиждень виявився доволі скромним на прем'єри в кінотеатрах. Окрім випущеної ще на минулих вихідних "Місії неможлива 7" з Томом Крузом, на "великих екранах" можна буде подивитися романтичну комедію "Медовий місяць" та дебютну роботу братів Коенів "Просто кров" 1984 року випуску. Онлайн, тим часом, вийде науково-фантастичний хорор "Пташиний короб: Барселона". Про усі кіноновинки тижня читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Місія Неможлива: Розплата. Частина перша

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (США, 2023, пригоди/бойовик)

Формально саме цього тижня в світовий прокат мала вийти чергова частина шпигунської франшизи "Місія неможлива" з Томом Крузом. Втім, в український прокат вона вийшла трошки раніше – у минулі вихідні. Якщо ви ще не встигли подивитися новинку, то радимо встигнути цього тижня, адже вже наступного на глядачів чекають дві чи не найгучніші прем'єри року – "Барбі" Грети Гервіг та "Оппенгеймер" Крістофера Нолана.

Перші оцінки фільму від критиків більш ніж високі. Так, на IMDb у нього наразі 8,3 бали з 10 на основі майже 8 тисяч відгуків широкої аудиторії. При цьому на Rotten Tomatoes він має 99% схвалення від майже 200 критиків, а на Metacritic – 81 бал від понад 50 оглядачів, що відповідає характеристиці "всезагальне визнання" з поміткою Must See.

Нашу рецензію на фільм " Місія Неможлива: Розплата. Частина перша" ви можете прочитати за посиланням.

Медовий місяць

The Honeymoon (Великобританія, Італія, 2022, комедія/романтика)

В центрі сюжету фільму – молодят Адам та Сара, які вирушають у медовий місяць у Венецію. Разом із ними їде найкращий другом нареченого Бав, котрий постійно плутається під ногами. Але історія набуває ще неочікуванішого повороту, коли в Сару закохується привабливий італійський гангстер Джорджіо.

Головну роль у фільмі виконала болгарська актриса Марія Бакалова, яка отримала світове визнання та номінацію на "Оскар" після ролі у фільмі "Борат 2" 2020 року. Також у фільмі зіграли Піко Александр ("Машина війни", "Найжорстокіший рік"), Азім Чодрі ("Пісочний чоловік", "Диво-жінка 1984", "Вартові галактики 3") та Лукас Браво ("Емілі в Парижі", "Квиток до раю")

Режисером фільму виступив британець Дін Крейг, найбільш відомий завдяки сценарію до чорної комедії "Смерть на похоронах".

У світовий прокат фільм вийшов наприкінці 2022 року та отримав вельми скромні відгуки. Так, на IMDb у нього лише 4,1 бал з 10.

Просто кров

Blood Simple (США, 1984, трилер/детектив/кримінал)

З цього тижня в обраних українських кінотеатрах можна буде подивитися на "великому екрані" дебютну роботу легендарних братів Коенів – кримінальний трилер "Просто кров".

Фільм розповідає про власника бару в техаському містечку Джуліана Марті, який підозрює свою дружину Еббі у зраді. Він наймає приватного детектива Лорена, щоб той з'ясував, хто є коханцем його дружини. Лорен незабаром з'ясовує, що ним є працівник його бару Рей. Тоді Джуліан пропонує детективу за додаткову винагороду вбити Еббі та Рея. Той погоджується, але ситуація швидко виходить з-під контролю.

Головну жіночу роль у фільмі виконала оскароносна Френсіс Мак-Дорманд – дружина Джоела Коена (саме під час роботи над фільмом вони і познайомилися), яка після цього знялася ще у багатьох стрічках свого чоловіка ("Виховуючи Аризону", "Первісний страх", "Фарго", "Людина, якої не було", "Макбет").

Фільм відноситься до класики світового кіно та має доволі високі рейтинги. Так, на IMDb у нього оцінка 7,6 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 93% схвалення від критиків та 88% від глядачів. На Metacritic він має 84 бали від оглядачів та 8 балів від широкої аудиторії, що в обох випадках відповідає характеристиці "Всезагальне визнання".

***

Також в український прокат вийде анімаційний фільм "Герої золотих масок" (США, 2023), який одночасно почнуть офіційно показувати в Росії.

***

Пташиний короб: Барселона

Bird Box Barcelona (Іспанія, 2023, жахи/наукова фантастика)

Фільм є спіноффом успішного фільму "Пташиний короб" виробництва Netflix, випущеного у 2018 році. Тоді глядачів познайомили зі світом, що погрузився в хаос після появи невідомих істот. Поглянувши на них, люди відчували неконтрольований потяг до самогубства. Щоб вижити – люди мають завжди пересуватися із зав'язаними очима та дослухатися до пташок, які реагують на наближення небезпеки. Водночас існує думка, що у світі ще є безпечні місця, однак до них ще треба дістатися.

Новий фільм, за словами його творців, має розширити всесвіт "Пташиного короба". Тепер події перенесені з США до Іспанії, де головний герой разом з дочкою намагаються вижити на вулицях Барселони.

Головну роль у фільмі виконує іспанський актор Маріо Касас, найбільше відомий за фільмами серії "Три метри над рівнем неба". Також у фільмі зіграли Джорджина Кемпбелл ("Варвар", "Чорне дзеркало", "Бродчерч"), Дієго Кальва ("Вавилон", "Нарко: Мексика"), Леонардо Сбаралья ("Інтакто", "Дикі історії"), Патрік Кр'ядо ("Паперовий будинок") та інші.

Перші відгуки на новинку посередні. Так, на Rotten Tomatoes у нього 58% схвалення від критиків, а на Metacritic – 41 бал зі 100, що відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

Фільм стане доступний 14 липня на Netflix.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями – на їхню роботу впливають повітряні тривоги, відключення електроенергії та комендантська година.

Якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і вирушити в найближче бомбосховище. Зазвичай, якщо тривога менше 20 хвилин, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Опцію повернення коштів за скасовані сеанси пропонують нечасто. Аналогічна система обміну квитків діє у разі відключення електроенергії.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали липня 2023 року – цього тижня на Apple TV+ стартує другий сезон комедійного детективу "Небезпечна вечірка", а на Max відбудеться прем'єра детективної драми "Повне коло" від Стівена Содерберга. Крім того, стартує п'ятий сезон комедійного хорору "Чим ми займаємося в тінях" від FX та другий сезон науково-фантастичного серіалу "Фундація" від Apple TV+.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся