Кадр з фільму "Шазам! Лють богів" / фото Warner Bros. Pictures

"Шазам! 2", "65", "Життя на межі" та "Бостонський душитель": що подивитися на вихідних

07:17, 16.03.2023
7 хв.

Цього тижня в широкий прокат виходять українська документальна стрічка про війну "Життя на межі", супергеройський фільм "Шазам! Лють Богів" за коміксами DC та науково-фантастичний екшн "65" з Адамом Драйвером. Онлайн, тим часом, вийдуть заснований на реальних подіях детективний трилер "Бостонський душитель" з Кірою Найтлі, документальна стрічка "Дорослий бізнес: Історія Pornhub" та добрий дитячий мультфільм "Як слониха впала з неба". Детальніше про ці новинки читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Життя на межі

Life to the Limit (Україна, 2022, документальний)

Цей документальний фільм являє собою мозаїку причин та наслідків, з яких складається нинішня російсько-українська війна – від кінця 2013 року до сьогодні. Його автори – успішні українські кінопродюсери Павло Пелешок та Юрій Іванишин, які спродюсували документальний фільм 2015 року "Зима у вогні: Боротьба України за свободу". Пізніше він був номінований на "Оскар".

Після початку війни на Донбасі чоловіки взяли до рук зброю та пішли добровольцями на фронт, щоб боронити країну, та прихопили камери задля фіксації моторошної реальності. Вони побували в гарячих точках Донбасу та створили саморобний дрон "Фурія", назву якого зараз носить один з найкращих підрозділів аеророзвідки. І весь цей час вони продовжували творити, аби показати світові правду про жахливу війну в XXI столітті.

Шазам! Лють Богів

Shazam! Fury of the Gods (США, 2023, комедія/пригоди/фантастика/екшн)

У сиквелі фільму 2019 року за коміксами DC підлітку Біллі Бетсону, який, промовивши чарівне слово "ШАЗАМ!", перетворюється на своє доросле альтер его – супергероя Шазама, доведеться протистояти дочкам Атласа, які прибувають на Землю, щоб повернути вкрадену у них магію. Оскільки мстива трійця стародавніх богинь загрожує знищити все навколо, Біллі та його зведеним братам та сестрам з прийомної родини, доведеться вступити битву за свої суперсили, свої життя і долю свого світу.

Головні ролі в фільмі виконали Закарі Лівай ("Тор: Раґнарок", "Шазам!"), Ашер Ейнджел ("Шазам!"), Джек Ділан Грейзер (дилогія "Воно"), Адам Броді ("Перспективна дівчина"), Джимон Хонсу ("Форсаж 7"), Хелен Міррен ("Калігула", "Форсаж: Хоббс і Шоу"), Люсі Лью ("Ангели Чарлі", "Вбити Білла"), Рейчел Зеглер ("Вестсайдська історія", "Білосніжка") та інші.

Режисером фільму виступив Девід Ф. Сандберг ("Шазам!", "Анабель 2: Створення").

Фільм має дві сцени після титрів.

Детальний огляд фільму читайте в нашій окремій рецензії.

65

65 (США, 2023, пригоди/фантастика/екшн)

У цьому фільмі Адам Драйвер ("Зоряні війни", "Остання дуель", "Шлюбна історія", "Дім Gucci") виконав роль пілота космічного корабля, який зазнає аварії на невідомій планеті. Незабаром він розуміє, що опинився на планеті Земля, але на 65 мільйонів років раніше. Разом з дівчинкою, що також вижила в катастрофі, йому доведеться боротися за життя з небезпечними гігантськими створіннями, серед яких – динозаври.

Другу головну роль у фільмі виконала юна зірка Аріана Грінблат, яку до цього глядачі могли бачити в ролі юної Гамори у фільмі "Месники: Війна нескінченності", а також картинах "На висотах Нью-Йорка" і "Любов і монстри".

Режисерами фільму виступив творчий тандем Скотта Бека і Брайана Вудса, які найбільш відомі як сценаристи фільму "Тихе місце". Продюсером фільму став Сем Реймі ("Зловісні мерці", "Людина-павук", "Доктор Стрендж: У мультивсесвіті божевілля").

В світовий прокат стрічка вийшла на тиждень раніше, ніж в Україні, та отримала змішані відгуки. Так, на IMDb у фільму оцінка 5,7 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 38% схваленні від критиків та 63% від глядачів. Тим часом, на Metacritic у нього 40 балів від кінооглядачів ("змішані або середні відгуки") та 3,7 бали від широкої аудиторії ("в цілому негативні відгуки").

Детальніше про фільм читайте в нашому окремому огляді.

Дорослий бізнес: Історія Pornhub

Money Shot: The Pornhub Story (США, 2023, документальний)

15 березня Netflix випустив відвертий документальний фільм про успіхи та скандали найвідомішого сайту для дорослих Pornhub. Фільм містить інтерв’ю з акторами, активістами й колишніми співробітниками платформи.

Як слониха впала з неба

The Magician's Elephant (США, 2023, анімація/фентезі/комедія)

17 березня Netflix випустить добрий дитячий мультфільм про рішучого хлопця Пітера, який вирушає на пошуки своєї давно зниклої сестри. Щоб досягти своєї мети, йому спершу потрібно відшукати чарівну слониху. Мультфільм знято на основі однойменної книги Кейт ДіКамілло.

Головних героїв мультфільму озвучили Ноа Джуп ("Тихе місце"), Менді Патінкін ("Мислити як злочинець"), Браян Тайрі Генрі ("Вічні"), Бенедикт Вонґ ("Доктор Стрендж"), Натасія Деметріу ("Чим ми займаємося в тінях"), Міранда Річардсон ("Сонна лощина") та інші.

За підсумками попередніх переглядів мультфільм отримав позитивні відгуки. Так, на Rotten Tomatoes у нього 89% схвалення від критиків.

Бостонський душитель

Boston Strangler (США, 2023, драма/кримінал/історія)

17 березня Hulu випустить заснований на реальних подіях фільм про репортерку Лоретту Маклафлін, яка розкрила історію про Бостонського душителя. Разом із репортеркою Джин Коул, вона кинула виклик сексизму тієї епохи, продовжуючи розслідування з ризиком для життя та розкриваючи корупцію, яка поставила під сумнів особистість душителя.

Головні ролі у фільмі виконали Кіра Найтлі ("Реальна любов", "Гордість і упередження", "Пірати Карибського моря") та Керрі Кун ("Фарго", "Мисливці на привидів: З того світу", "Месники: Війна нескінченності"). Також у фільмі задіяні Алессандро Нівола ("Американська афера", "Найжорстокіший рік"), Кріс Купер ("Краса по-американськи", "Траса 60"), Девід Дастмалчян ("Людина-мураха", "Загін самогубців: Місія навиліт") та інші.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями – на їхню роботу впливає комендантська година, повітряні тривоги та відключення електроенергії.

Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і вирушити в найближче бомбосховище. Зазвичай, якщо тривога менше 20 хвилин, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Опцію повернення коштів за скасовані сеанси пропонують нечасто.

Щодо відключення електроенергії, то у багатьох кінотеатрах вже є генератори, тому фільми показують і під час відключення світла. Якщо ж у кінотеатрі немає генератора та сеанс скасовують, тоді діє аналогічна система обміну квитків, як у випадку з повітряними тривогами.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали березня 2023 року – цього тижня стартують 2 сезон дарк-фентезі "Тінь та кістка" від Netflix, супергеройський серіал "Лицарі Готема" від The CW, заключний сезон "Теда Лассо" від Apple TV+, 3 сезон супергеройського серіалу "Супермен і Лоїс" від The CW та комедійний анімаційний серіал для дорослих "Агент Елвіс" від Netflix.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся