Кадр з фільму "Ноу" / фото Universal Pictures

"Ноу", "Там, де співають раки" та "Наступні 365 днів": головні кінопрем’єри тижня

09:13, 18.08.2022
8 хв.

Цього тижня українських кіноманів на "великих екранах" порадує одразу кілька довгоочікуваних новинок, серед яких – новий хоррор від Джордана Піла "Ноу" та детективна драма "Там, де співають раки" за мотивами однойменного бестселер, а також ретроспективні покази класики українського кіно "Камінний хрест". Онлайн, тим часом, вийдуть третя частина хітового еротичного фільму "365 днів" та романтична комедія "Дивитися в обидва боки" з зіркою "Рівердейлу" Лілі Рейнгарт в головній ролі. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Ноу / Nope (США, 2022)

Американський режисер Джордан Піл, який прославився завдяки хоррорам з гострим соціальним контекстом "Пастка" і "Ми" (і навіть отримав "Оскар" за сценарій до першого з них, що велика рідкість для фільмів жахів), повертається з новим якісним творінням все в цьому ж жанрі.

Цього разу події розгортатимуться на віддаленому ранчо, де молоді брат та сестра розводять коней для індустрії розваг та зйомок в кіно. Справи в них йдуть непогано та вони активно будують плани на майбутнє, аж поки над селищем не нависає таємнича хмара невідомого походження.

Головні ролі у фільмі виконали Деніел Калуя ("Пастка", "Чорна пантера"), Кеке Палмер ("Королеви крику", "Берлінська резидентура") і Стівен Йон ("Ходячі мерці", "Мінарі").

У світовий прокат фільм вийшов наприкінці липня 2022 року і отримав схвальні відгуки критиків, а також був тепло сприйнятий широкою аудиторією.

Там, де співають раки / Where the Crawdads Sing (США, 2022)

В центрі сюжету цієї детективної драми – молода дівчина Кайя, яка довгі роки відлякувала жителів містечка, живучи серед безкрайніх просторів Північної Кароліни. Одного разу усіх мешканців сколихнула жахлива подія – загадкове вбивство місцевого хлопця, який мав близькі стосунки з дівчиною. Тому підозра відразу впала на Кайю. Тепер героїні доведеться не лише знайти власне місце у світі, але й довести непричетність до злочину. Проте чим ближчою буде розгадка, тим більше шокуючих таємниць вириватиметься назовні.

Головну роль у фільмі виконала Дейзі Едгар-Джонс, відома за головними ролями в серіалах "Війна світів" та "Нормальні люди" (обидва 2020 року) та успішному незалежному трилері "Свіжина" 2022 року.

Також у фільмі знімалися Харріс Дікінсон ("Кінгс Мен: Початок", "Чаклунка: Повелителька темряви"), Тейлор Джон Сміт ("Гострі предмети", "Повітряний бій"), Девід Стратерн ("Земля кочівників", "Алея жаху"), Гаррет Діллагант ("Дедвуд", "Швидка допомога") та інші.

До речі, головну пісню до фільму під назвою Carolina написала поп-зірка Тейлор Свіфт.

У світовий прокат фільм вийшов ще в липні 2022 року і отримав суперечливі відгуки – з одного боку, критики оцінили його доволі скромно, а ось публіка дала йому дуже навіть високі оцінки.

Фіктивний агент / Rogue Agent (Великобританія, 2022)

Цей драматичний трилер, знятий на основі статті "Погоня за агентом Фрігардом", розповідає про британського афериста Роберта Хенді-Фрігарда, який видавав себе за агента контррозвідки Британії МІ5, одночасно працюючи барменом и продавцем автомобілів. Власне, саме на своїй основній роботі він і підбирав майбутніх жертв, яких він підкорював собі шляхом психологічного тиску та погрозами їхньому життю.

Головні ролі у фільмі виконали Джеймс Нортон ("Ціна правди", "Коматозники", "Чорне дзеркало") та Джемма Артертон ("Рок-н-рольник", "Рок-хвиля", "Kingsman: Початок").

Фільм вийшов на Netflix незадовго до релізу в українських кінотеатрах та отримав в цілому позитивні відгуки від критиків та глядачів.

Мій хлопець – м'ясник / Tendre et saignant (Франція, 2020)

Також цього тижня в українських кінотеатрах почнуть показувати класичну французьку романтичну комедію, в центрі якої – красива і успішна редакторка модного журналу Шарлі, яка раптом отримує у спадок сімейний бізнес – м’ясну лавку в Парижі. Дівчина, яка звикла до модних показів і фотосесій, і гадки не має, що з лавкою робити, тож мріє позбутись її якнайшвидше – поки не знайомиться з м’ясником Марсіалем, який працював на її батька.

На батьківщині картина, в якій задіяні доволі відомі у Франції актори та акторки, отримала в цілому непогані відгуки.

Круті яйця: Порятунок Африки / Un rescate de huevitos (Мексика, 2021)

Для найменших глядачів на "великих екранах" цього тижня почнуть показувати анімаційний пригодницький фільм "Круті яйця: Порятунок Африки", який розповість про групу друзів, що мають важливу місію – врятувати курчат, що ще не вилупилися з яєць, яких відвезли на кулінарний захід для гурманів в Африці.

Камінний хрест (Україна, 1968)

Також цього тижня в окремих кінотеатрах стартують ретроспективні покази української драми від режисера Леоніда Осики "Кам’яний хрест" 1968 року випуску, знятої за мотивами новел Василя Стефаника "Камінний хрест" та "Злодій". Фільм займає 5-у позицію у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно.

В центрі сюжету фільму – старий селянин Іван Дідух, який носить на гору землю, щоб зробити там родючу ділянку. За якийсь час він, чуючи пташиний спів, кричить щоби Бог не посилав йому птаха, бо настрій в Івана зовсім не веселий. Прилігши, натомлений Іван вголос роздумує, що не здатний більше до праці. Ділянка, догляду якої він присвятив життя, не справдила сподівань на самостійне заможне життя. Іван почувається чужим на рідній землі та за наполяганням синів погоджується переїхати з ними та дружиною в Канаду, як і багато українців того часу. Попутно чоловік згадує часи, коли він був молодшим.

Дивись в обидва боки / Look Both Ways (США, 2022)

17 серпня Netflix випустить романтичну комедію "Дивись в обидва боки", що покаже два можливі варіанти розвитку життя головної героїні – випускниці коледжу Наталі: або вона залишиться у рідному місті, щоб виростити дитину, або вирушить до Лос-Анджелесу, щоб побудувати кар’єру своєї мрії.

Головні ролі в картині виконали Лілі Рейнгарт ("Рівердейл", "Шахрайки з Волл-стріт"), Денні Рамірес ("Топ Ґан: Меверік", "Сокіл та Зимовий солдат"), Люк Вілсон ("Академія Рашмор", "Блондинка в законі") та інші.

Наступні 365 днів / The Next 365 Days (Польща, США, 2022)

Польський еротичний фільм "365 днів", знятий на основі однойменного бестселеру, наробив справжнього галасу в 2020 році. Зовсім неочікувано він злетів у лідери рейтингів Netflix за кількістю переглядів, однак отримав розгромні відгуки критиків. Картину порівнювали з еротичною драмою 2015 року "П'ятдесят відтінків сірого", похваливши її за сміливіші сцени сексу, та одночасно критикували за романтизацію викрадення людей та зґвалтування.

Тоді сюжет розгортався навколо молодої польської жінки Лаури, неволею залежної від привабливого спадкоємця сицилійського мафіозного клану Массімо Торрічеллі, який викрадає її, ув'язнює й дає 365 днів, щоб покохати його. І, як не дивно, ця аб’юз-історія завершилася… весіллям. Та ще одним фільмом, точніше двома.

Картина "365 днів: Цей день", події якої відбувалися вже після весілля, вийшла у квітні 2022 року, а вже 19 серпня на Netflix вийде третя частина історії під назвою "Наступні 365 днів". Як і в попередніх фільмах, головні ролі виконають польська акторка Анна-Марія Сіклуцька та італійський актор Мікеле Морроне, також до ролі Ольги повернеться польська акторка Магдалена Лампарська, а італієць Сімоне Сусінна знову виконє роль Начо.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і відправитися в найближче бомбосховище. Найчастіше, якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – повертають гроші або пропонують обміняти квиток на інший сеанс.

При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботи громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в прокат в попередні тижні, а також найкращі серіали серпня 2022 року – цього тижня виходить новий серіал за коміксами Marvel "Вона-Галк" та довгоочікуваний приквел "Гри престолів" – "Дім Дракона", що розповість про розквіт Дому Таргарієнів, за 200 років до подій основного серіалу.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся