Хортиця  / фото Марина Григоренко

28-29 серпня на острові Хортиця у Запоріжжі відбудеться музичний фестиваль ZOUND-2021.

Про це повідомили представники компанії Fishcanfly, що виступає організатором заходу у партнерстві з компанією «Метінвест».

Організатори фестивалю анонсують участь 25 відомих артистів, 42 години живої музики та 15 000 відвідувачів. Серед учасників заявлені, зокрема Бумбокс, Порнофильмы, Kalush, Ivan Dorn, Bahroma, Кис-Кис, 5'nizza, Epolets, Аlyona Аlyona, o.Torvald, Louna, Noize MC та ін. 

Відео дня

"Вперше фестиваль відбувся у Запоріжжі в 2019 році. Цього року ми знову хочемо провести справжній європейський фестиваль ZOUND 2021. Ми змінили формат. Тобто якщо два роки тому це був захід більш електронної музики, то цього року фестиваль буде мультижанровий",— зазначив представник компанії Fishcanfly Володимир Бригинець.

В додаток до музичної програми організатори обіцяють відвідувачам різноманітні активності з аніматорами, командні ігри та змагання, луна-парк з атракціонами для дітей і дорослих, роботу лаундж-зон та великого фуд-корту. Буде організована доставка людей безкоштовними автобусами з центральних районів міста.

"Хортицю, як місце проведення фестивалю, ми вибрали не випадково. Зараз йде відродження острову, цього місця сили. Тому ми теж дуже хочемо відродити цю силу, через культуру, музику та залучення молоді. Ще одна мета — прищепити Україні культуру фестивального руху", — розповів  Володимир Бригинець. 

Саме 2021 рік повинен стати стартом відродження Хортиці у рамках програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Острів Хортиця – наш український магніт. Плануємо відновити там парк, зробити логістику, спортивні об'єкти, збудувати новий музей. Як з'ясувалося, на дні річки біля Хортиці лежать козацькі чайки, які плануємо підняти і створити для них музей. Ну і, звісно, вже цього року до Хортиці можна буде доїхати по новому мосту через Дніпро», — нещодавно прокоментував плани відновлення острова заступник голови Офісу президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

Всього за три роки в межах програми, за словами Тимошенка, планується відновити і реставрувати 150 об'єктів культурної спадщини.