Новинки в кінотеатрах і онлайн з 4 січня / колаж УНІАН, скріншоти

"Наступний гол – переможний", "Нічний заплив" і "Снігова спільнота": що подивитися на вихідних

09:15, 06.01.2024
10 хв.

У перший тиждень 2024 року в кінотеатрах вийдуть спортивна комедія від Тайки Вайтіті "Наступний гол – переможний", фільм жахів "Нічний заплив" від культової хорор-кіностудії Blumhouse, українська святкова комедія "Дон Жуан із Жашкова" та ще кілька новинок. Тим часом, онлайн вийдуть український трилер "Між нами" з Ірмою Вітовською, хітовий трилер про виживання "Снігова спільнота" та зворушлива комедія "Солодка скорбота". Про усі кіноновинки тижня читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Наступний гол – переможний

Next Goal Wins (США, 2023, комедія/драма/спорт)

Фільм  від режисера Тайки Вайтіті ("Що ми робимо у тінях", "Кролик Джоджо", "Тор 3", "Тор 4") розповість гумористичну, проникливу та майже реалістичну історію про аутсайдерів. Сумнозвісна футбольна команда Американського Самоа стала відомою після жахливого матчу у рамках відбору на Чемпіонат світу 2002 року, який вона програла з рахунком 31:0. З наближенням кваліфікаційного раунду Чемпіонату світу 2014 року команда наймає тренера-невдаху Томаса Ронґена, сподіваючись, що він зможе змінити найгіршу футбольну команду в світі.

Головну роль у фільмі виконав Майкл Фассбендер ("Безславні виродки", "Люди Ікс", "Стів Джобс", "Сором"), який нарешті повертається на великі екрани після кількох років творчої перерви, які він вирішив приділити сім'ї та кар'єрі автогонщика.

Також у фільмі знялися Елізабет Мосс ("Людина-невидимка", "Оповідь служниці"), Бьюла Коале ("Поліція Гаваїв"), Рейчел Хаус ("Моана", "Тор 3"), Улі Латукефу ("Молодий скеля", "Чорний Адам") та сам Тайка Вайтіті.

Прем'єра фільму відбулася у вересні 2023 року на міжнародному кінофестивалі у Торонто, а в прокат у світі він почав виходити з середини листопада. Фільм отримав змішані відгуки – якщо критики сприйняли його прохолодно, то глядачі залишилися задоволені. Так, наразі оцінка фільму на IMDb становить 6,5 балів з 10, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав лише 44% схвалення від критиків проти 84% від глядачів. Тим часом, на Metacritic кіноексперти оцінили фільм в 44 бали зі 100, а широка аудиторія – в 4,8 балів з 10, що в обох випадках відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

Детальніше про фільм читайте в нашій окремій рецензії.

Нічний заплив

Night Swim (США, 2024, трилер/жахи)

Новий фільм від культової хорор-кіностудії Blumhouse Productions розповість про колишнього бейсболіста Рея Воллера, який переїжджає до нового будинку зі своєю дружиною Євою, донькою Іззі та сином Елліотом. Сподіваючись повернутися у професійний спорт, Рей переконує Єву, що басейн на задньому дворі нового будинку буде розвагою для дітей та забезпечить фізіотерапію для нього. Але страшна таємниця будинку затягне сім'ю в безодню неминучого жаху.

Головні ролі у фільмі виконали Ваятт Расселл (серіали "Сокіл та Зимовий солдат", "Чорне дзеркало", "Монарх: Спадщина монстрів", фільми "Оверлорд", "Жінка у вікні") та Керрі Кондон (серіали "Рим", "Краще подзвоніть Солу", фільми "Три білборди за межами Еббінга, Міссурі", "Банші Інішерина").

Режисером та автором сценарію виступив Брайс Макгуайр, для якого це режисерський дебют.

Продюсерами фільму є засновник Blumhouse Productions Джейсон Блум та автор хорор-франшиз "Пила", "Астрал" і "Закляття" Джеймс Ван.

Дон Жуан із Жашкова

(Україна, 2024, комедія/драма)

Традиційна українська різдвяно-новорічна комедія розповість про Женю Горобчика – київського фотографа родом із Жашкова, якого ну дуже люблять жінки. Він шукає роботу, але випадково знаходить нове кохання. Однак у Жені вже є дружина і син, а ще колишня дружина і купа інших проблем. Він розривається між ними й вирішує, що краще вже під поїзд, ніж так далі жити… якщо, звичайно, життя не підкаже неочікуваний секрет щастя.

Головні ролі у фільмі виконали В'ячеслав Бабенков (серіал "Перші дні"), Даяна Кульбіда (фільм "Простір"), екс-солістка "ВІА Гри" Надія Мейхер, Роман Ясіновський ("Снайпер. Білий ворон", "Мирний-21", "Довбуш"), Антоніна Хижняк (серіали "Перші дні", "Я – Надія", "Спіймати Кайдаша"), Михайло Хома, він же DZIDZIO (фільми "DZIDZIO Контрабас", "Де гроші", "Зірки за обміном"), Олександр Іванов (фільми "Стоп-Земля", "ШТТЛ") та інші.

Режисером фільму виступив Віктор Буток ("Квіти, що танцюють під дощем", "За вікном").

Містер Блейк до ваших послуг

Complètement cramé (Франція, Люксембург, 2023, комедія/драма)

В центрі сюжету фільму – колишній бізнесмен, що влаштовується мажордомом до старовинного палацу, де живуть дивні, але милі жінки. Це сповнена романтики, чарівна та мила комедійна історія, що налаштовує на позитив.

Головні ролі у фільмі виконали легенди світового кіно – Джон Малкович ("Імперія Сонця", "Бути Джоном Малковичем", "Тінь вампіра", "Новий Папа") та Фанні Ардан ("Сусідка", "Дезіре", "8 жінок", "Велика краса").

Фільм є повнометражним режисерським дебютом французького письменника Жиля Легардіньє, знятим на основі його ж однойменного роману 2012 року.

Прем'єра фільму відбулася в листопаді 2023 року. Нині його оцінка на IMDb становить 6,5 балів з 10.

Метелик Патрік: На крилах мрії

Butterfly Tale (Канада, Німеччина, 2023, анімація/сімейний)

Метелик Патрік – сміливий і милий, але незграбний, бо… має лиш одне крило. Разом зі своїм найкращим другом, кумедною гусінню на ім'я Марті, та Дженніфер, метеликом, яка боїться висоти, Патрік вирушить у подорож та перетвориться на справжнього героя. Але спершу він має подолати страх, прийняти власну унікальність і перемогти негаразди: мінливу погоду, людей та трьох злих птахів, що прагнуть помсти. Це історія про пригоди, самореалізацію та героїзм, а також про те, що наші відмінності менш важливі за все те, що нас об'єднує.

Прем'єра мультфільму відбулася у вересні 2023 року. Нині його оцінка на IMDb становить 6,4 балів з 10.

Між нами

Between Us (Україна, 2021, трилер)

В основі сюжету фільму – аб’юзивні стосунки двох жінок, які стають заручницями випадкового вбивства: дівчини Саші з травматичним минулим та хаотичними любовними стосунками і лікарки Ані. Під час перегляду глядач фільму зможе стати безпосереднім свідком карколомних змін у житті головних героїнь. Окрім того, автори також підіймають низку актуальних гостросоціальних тем: сімейне насилля, наркотична залежність, положення жінки у суспільстві та ПТСР. 

Головні ролі у фільмі зіграли Ірма Вітовська ("Леся+Рома", "Брама", "Мої думки тихі", "Коза Ностра. Мама їде") та Анастасія Пустовіт ("Коли падають дерева", "Перші ластівки"). Також у фільмі зіграли Дмитро Сова ("Черкаси"), Михайло Дзюба ("Королі репу"), Євгеній Ламах ("Черкаси", "Мирний-21") та інші.

Фільм "Між нами" став повнометражним режисерським дебютом для Соломії Томащук (короткі метри "Поламані", "Іди по воді").

В український прокат фільм виходив у листопаді 2023 року. Нині на IMDb фільм має оцінку 7,5 балів з 10.

Тепер же, з 3 січня 2024 року, він стане доступний онлайн в українському сегменті Netflix.

Снігова спільнота

Society of the snow (Іспанія, Чилі, Уругвай, 2023, трилер про виживання/драма)

Фільм заснований на реальних подіях та розповідає про авіакатастрофу пасажирського літака FH-227 в Аргентині, що сталася 13 жовтня 1972 року, також відому як Диво в Андах. Тоді на борту літака перебували п'ять членів екіпажу і 40 пасажирів (члени регбійної команди Old Cristians, їхні родичі та спонсори). На підльоті до Сантьяго лайнер потрапив у циклон, врізався в скелю і впав біля підніжжя гори – згаслого вулкана Тінгуїріріка. Частина пасажирів вижила під час падіння, однак попереду на них чекала ще довга та небезпечна боротьба за виживання. В основу сюжету ліг однойменний роман уругвайського письменника та журналіста Пабло В'єрсі.

Зняв фільм іспанський режисер Хуан Антоніо Байона, він же виступив співсценаристом. Його повнометражним дебютом став містичний фільм "Притулок" 2007 року, спродюсований Гільєрмо дель Торо. Пізніше він зняв фільм-катастрофу "Неможливе" 2012 року, головні ролі в якому виконали Наомі Воттс, Юен МакГрегор та Том Голланд, і фантастичний фільм "Світ Юрського періоду 2" з Крісом Праттом і Брайс Даллас Говард. Також він працював над окремим епізодами серіалів "Бульварні жахіття" та "Володар перснів: Персні влади".

Прем'єра фільму відбулася у вересні 2023 року на Венеційському кінофестивалі, де він отримав схвальні відгуки від критиків. Фільм також обрали представником Іспанії на "Оскар" в категорії "Найкращий фільм іноземною мовою". Згодом він потрапив до шорт-листа премії у цій категорії та ще трьох інших: "Найкращий звук", "Найкращий грим" та "Найкращі візуальні ефекти". Загалом фільм має вже чималу кількість престижних номінацій та нагород, в тому числі дві перемоги на премії Європейської кіноакадемії.

Нині оцінка фільму на IMDb становить 8 балів з 10, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 92% схвалення від критиків з поміткою "Сертифікована свіжість". Тим часом, на Metacritic кіноексперти оцінили фільм в 71 бал зі 100 ("в цілому позитивні відгуки"), а широка аудиторія – в 9 балів з 10 ("всезагальне визнання").

Фільм стане доступний на Netflix з 4 січня 2024 року.

Солодка скорбота

Good Grief (США, 2023, комедія/драма)

В центрі сюжету фільму – художник, який, намагаючись впоратися зі смертями своєї матері та чоловіка-письменника, вирушає разом із двома найкращими друзями розвіятися до Парижа. Там на них чекають заплутані таємниці й сувора правда.

Головні ролі у фільмі виконали Ден Леві (фільм "Щаслива пора", серіали "Шиттс-Крік", "Американська сімейка"), він же виступив режисером та сценаристом, а також Рут Неґґа ("Сніданок на Плутоні", "Warcraft: Початок", серіали "Проповідник", "Покидьки"), Хімеш Патель ("Тенет", "Не дивися вгору", "Енола Холмс 2") та Люк Еванс (франшизи "Хоббіт", "Форсаж", серіал "Алієніст").

Світова прем'єра фільму відбулася наприкінці 2023 року, він отримав скоріше схвальні відгуки від критиків, однак слабші реакції від глядачів. Нині оцінка фільму на IMDb становить 6,7 балів з 10, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 88% схвалення від критиків проти лише 45% від глядачів. Тим часом, на Metacritic кіноексперти оцінили фільм в 60 балів зі 100, що відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

Фільм стане доступний на Netflix з 5 січня 2024 року.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали січня 2024 року – цього тижня на Netflix вийдуть детективний серіал "Твоя перша остання брехня" та комедійний бойовик "Брати Сунь".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся