Кадр з фільму "Вічні" / фото Marvel Studios

Що подивитися на вихідних: "Вічні" від Marvel, новий південнокорейський хіт і повернення "Декстера"

08:11, 04.11.2021
11 хв.

Новий тиждень підготував кіноманам чимало цікавих проектів як на "великих", так і на "малих" екранах. Так, в кінотеатрах з 4 листопада стартують покази супергеройського фільму "Вічні" від Marvel, гідних європейських картин "Поганий сусід" і "Снігу більше не буде", а також української історичної драми "Чому я живий". Онлайн, тим часом, вийдуть довгоочікуване продовження "Декстера" і новий південнокорейський хіт "Доктор Брейн". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

Що нового в кінотеатрах з 4 листопада

Перший тиждень листопада принесе українським кіноманам одразу кілька цікавих кіноновинок. Головною прем'єрою тижня однозначно стане черговий фільм в рамках кіновсесвіту Marvel "Вічні" / Eternals (США, 2021).

Довгоочікувана картина розповідає про представників безсмертної інопланетної раси, іменованих Вічними, які таємно живуть на Землі більше семи тисяч років і захищають людство від своїх злісних родичів Девіантів. Події фільму розгортаються після фільму "Месники: Завершення", коли повернення половини населення Землі викликає так зване "пробудження".

Фільм привернув до себе увагу ще задовго до прем'єри. По-перше, завдяки акторському складу – Анджеліна Джолі, Сальма Хайек, Джемма Чан, Річард Медден, Кіт Харінгтон, Кумейл Нанджіані, Баррі Кеоган і багато інших. По-друге, завдяки режисерові – Хлоя Чжао стала тріумфатором минулого року, отримавши "Оскар" і цілу купу інших престижних кінонагород за драму "Земля кочівників". "Вічні" стануть для неї першим блокбастером в кар'єрі.

Світова прем'єра фільму відбулася 18 жовтня в Лос-Анджелесі, й за підсумками перших прес-показів він отримав змішані відгуки. Так, на Rotten Tomatoes у нього вельми скромна оцінка 54% схвалення від критиків, що гарантувало йому сумнівний статус найбільш низькооціненого проекту КВМ на агрегаторі, побивши антирекорд фільму "Тор 2: Царство темряви" (2013). На Metacritic стрічка отримала оцінку 54 балів з 100, що відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки", а на IMDb – поки що всього 5,8 балів з 10.

УНІАН вже також подивився новинку і готовий з позиції пересічного глядача поділитися своїми свіжими враженнями, чи дійсно фільм заслужив "гнилий рейтинг".

Ще одна новинка тижня – драма "Чому я живий" / "Чому я живий" (Україна, 2021), знята на легендарній Одеській кіностудії живим класиком Вілленом Новаком. Фільм розповідає епічну історію кохання, засновану на реальних подіях, що сталися в Україні в середині ХХ століття. Сімнадцятирічна Фрося і її коханий Льончик мріють одружитися, але батько дівчини категорично проти євреїв в сім'ї. Життя закоханих безповоротно змінюється, коли їхні рідні та мільйони інших людей стають жертвами війни. Героям доведеться пережити окупацію і нацистський терор, щоб зберегти любов і людяність в найтемніші часи.

Одну з головних ролей у фільмі виконав Віктор Жданов, який знявся відразу в декількох знакових для українського кінематографа картинах – "Кіборги", "Додому", "Впіймати Кайдаша", "Червоний" та інших. Також у фільмі зіграли Артем Вільбик, Роланд Мишко, Анастасія Марків, Максим Горай, Олексій Горбунов, Георгій Делієв та інші.

Детальніше читайте в огляді УНІАН.

Крім того, цього тижня в широкий український прокат вийде камерна трагікомедія "Поганий сусід" / Nebenan (Німеччина, 2021), яка є режисерським дебютом відомого німецького актора Даніеля Брюля ("Перший месник: Протистояння", "Безславні виродки", "Гуд бай, Ленін!"). Влітку цього року він особисто представив картину на Одеському міжнародному кінофестивалі, а пізніше "Поганий сусід" став фільмом-відкриттям щорічного кінофестивалю Нове німецьке кіно 2021.

Фільм розповідає про несподівані перешкоди на шляху відомого актора до важливих кінопробів. По суті, Брюль зображує гіперболізовану версію самого себе – зациклений на собі й своїй кар'єрі, герой заходить в бар перед вильотом на зустріч з кінобосами. Раптово з ним заводить розмову дивний чоловік, який виявляється його сусідом, що давно непомітно, але пильно спостерігає за життям актора і його сім'ї.

Весь фільм побудований навколо двох акторів – самого Брюля і Петера Курта, який до цього знявся у великій кількості німецьких телесеріалів ("Місце злочину", "Вавилон Берлін"), а також таких фільмах, як "Гудбай, Ленін", "Я і Камінські" та "Між рядами".

В цілому фільм отримав досить непогані відгуки критиків. Так, на IMDb у нього оцінка 7,1 з 10, а на Rotten Tomatoes – 63% свіжості.

Детальніше про фільм читайте в огляді УНІАН.

Ще одна цікава "європейська" кіноновинка в прокаті – комедійна драма "Снігу більше не буде" / Śniegu już nigdy nie będzie (Німеччина, Польща, Нідерланди, 2020). У центрі сюжету – молодий чоловік на ім'я Женя, який перебував у Чорнобилі на момент аварії. Емігрувавши з України, він працює масажистом в невеликому польському містечку. Хлопець лікує не тільки тіло, а й душу. Багаті клієнти довіряють йому свої тривоги, переживання і потаємні секрети. Так Женя перетворився на гуру: самотні та нещасні, незважаючи на своє багатство, люди поспішають на масаж, щоб почути, як жити далі.

Фільм увійшов до основної програми Венеціанського кінофестивалю 2020 року, а також був висунутий як кандидат від Польщі на кінопремію "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою. Режисером картини виступила польський режисер Малгожата Шумовська, яка до цього зняла кілька успішних фестивальних фільмів, включаючи "В ім'я", "Обличчя" і "Тіло" – останній отримав Срібного ведмедя за найкращу режисуру на Берлінському кінофестивалі в 2015 році. Допомагав їй працювати над фільмом Міхал Енглерт, з яким вона зняла разом "Тіло".

Головну роль у фільмі зіграв британський актор українського походження Алек Утгофф, який, як і його герой Женя, в дитинстві емігрував з України. Ще зі шкільних років він почав будувати акторську кар'єру, в результаті зігравши другорядних персонажів, переважно росіян, в декількох відомих фільмах і серіалах, серед яких "Турист", "Джек Райан: Теорія хаосу", "Розлом Сан-Андреас", "Місія нездійсненна: Плем'я ізгоїв", "Дивні дива" і "Дракула".

Фільм був в цілому тепло прийнятий критиками. Так, на IMDb у нього оцінка 6,4 з 10, на Rotten Tomatoes – 94% свіжості, а на Metacritic – 73 бали з 100, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

Детальніше про фільм читайте в огляді УНІАН.

Крім того, цього тижня в український прокат вийде сімейний анімаційний фільм "Навіть миші потрапляють до раю" / I mysi patrí do nebe (Франція, Чехія, Польща, Словаччина, 2021) з високим рейтингом 7,8 на IMDb. У центрі сюжету цього пригодницького мультфільму – два заклятих ворога мишеня Розі та лис Білопуз. Після прикрої несподіванки вони обидва опиняються на небі – в раю для звірів. Тепер їм потрібно об'єднатися, щоб подолати всі перешкоди та відшукати батька Розі й зрозуміти, що кінець – це тільки початок.

Що нового онлайн з 4 листопада

Цього тижня на серіальних фанатів чекає відразу кілька продовжень популярних серіалів. По-перше, 5 листопада на Netflix вийде третій сезон кримінального серіалу "Нарко: Мексика" / Narcos: Mexico (США, Мексика, 2018-), що складається з 10 епізодів. Серіал заснований на реальних подіях зі збереженням деяких історичних персонажів і обертається навколо протистояння УБН і мексиканських наркокартелів.

Тим часом на Apple TV+ 5 листопада стартує третій і заключний сезон стилізованої комедійної драми "Дікінсон" / Dickinson (США, 2019-) з Хейлі Стайнфелд ("Залізна хватка", "Бамблбі", "Соколине око") у головній ролі. Серіал розповідає про творчий і життєвий шлях знаменитої американської поетеси XIX століття Емілі Дікінсон, визнаної своїми сучасниками екстравагантною бунтаркою, яка не шанувала правила і традиційні норми поведінки.

Але, мабуть, головним камбеком тижня (а то і всього місяця) стане прем'єра 9 сезону детективного серіалу "Декстер" / Dexter (США, 2006-2013) з Майклом Сі Холлом в ролі прискіпливого маніяка Декстера Моргана, що очищав Майамі від злочинців. Міні-серіал з 10 епізодів отримав назву "Декстер: Нова кров" / Dexter: New Blood, а його події відбуваються через 10 років після закінчення восьмого сезону.

Тепер Декстер Морган живе в невеликому містечку Айрон Лейк під ім'ям Джим Ліндзі. Він відкрив магазин інструментів і зустрічається з місцевим начальником поліції Анджелою Бішоп, придушивши в собі тягу до вбивств. Однак після того, як в містечку починають відбуватися інциденти, що нагадують серійні вбивства, в Декстері прокидається його "темний попутник". Одночасно до нього заявляється його син.

На даний момент вже відомо, що крім Майкла Сі Холла з акторського складу оригінального серіалу до своєї ролі повернеться Дженніфер Карпентер, яка виконувала роль сестри Декстера – Дебори. Правда, поки не ясно, яким чином її повернуть в сюжет, адже героїня загинула у фіналі 8 сезону – швидше за все, вона буде у формі спогадів або галюцинацій. Також в якості запрошеної зірки значиться Джон Літгоу, який виконав роль серійного вбивці Артура Мітчелла / Трійці в четвертому сезоні "Декстера".

Творці серіалу обіцяють реабілітуватися за фінал восьмого сезону, який багато фанатів серіалу порахували провальним. Перший епізод вийде 7 листопада на Showtime.

Варто відзначити, що за підсумками передпоказів новий сезон "Декстера" отримав досить непогані відгуки критиків – на Rotten Tomatoes у нього 78% схвалення, а на Metacritic – 68 балів з 100, що означає "в цілому позитивні відгуки".

Ну а тим, хто чекає на щось абсолютно нове, радимо звернути увагу на шестисерійний науково-фантастичний трилер "Доктор Брейн" / Dr. Brain (Південна Корея, 2021), який стартує 4 листопада на Apple TV+. Він, до слова, стане першим ТВ-шоу корейською мовою, яке випустить цей стрімінговий сервіс.

Серіал розповість про вченого, який займається дослідженнями головного мозку і вирішує застосувати свої напрацювання, щоб розслідувати загибель своєї сім'ї. Для цього він синхронізує свій мозок зі свідомістю померлих рідних і отримує доступ до їхніх спогадів.

Головну роль у серіалі виконав південнокорейський актор Лі Сон Гюн, якого український глядач міг бачити в оскароносному фільмі "Паразити" Пон Чжун Хо. Режисером нового проекту став один з провідних сучасних режисерів Кореї – Кім Чжі Ун, на рахунку якого такі відомі фільми, як "Тиха сім'я", "Я бачив диявола", "Повернення героя" і "Секретний агент", який був висунутий Південною Кореєю на премію "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою.

Крім того, 5 листопада на Netflix вийде романтична комедія "Невловимий аромат любові" / Love Hard (США, 2021) із зіркою серіалу "Щоденники вампіра" Ніною Добрев. Вона зіграє роль молодої жінки з Лос-Анджелеса, яка закохується в чоловіка в додатку для знайомств і їде в його рідне місто на східному узбережжі, щоб здивувати його на Різдво. Однак незабаром стає ясно, що вона стала жертвою афериста. Також у фільмі зіграли Джиммі О. Ян, відомий за серіалами "Кремнієва долина" і "Космічні війська", Деррен Барнет з "Я ніколи не..." і Гаррі Шам-молодший з "Хору" і "Шалено багаті азіати".

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

***

Нагадаємо, оскільки на більшій території України, в тому числі в Києві, діє "червона" карантинна зона, робота кінотеатрів в таких регіонах можлива тільки за наявності COVID-сертифікатів (вакцинація, тест, одужання) у всього персоналу і всіх відвідувачів. В інших регіонах кінотеатри можуть працювати при обмеженій заповнюваності залів 2/3, додаткові умови для глядачів не висуваються.

Гарного перегляду та бережіть себе!

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся