Ісландія пропустить півфінал Євробачення \ фото @CommonESCGirl

Ісландський гурт Daði og Gagnamagnið пропустить другий півфінал Євробачення-2021. Повторний ПЛР-тест показав наявність коронавірусу у одного з музикантів колективу.

Про це повідомив фронтмен гурту Даді Фрейр Петурссон у Twitter. "Член Gagnamagnið отримав позитивний результат тесту цього ранку. На жаль це, судячи з усього, означає, що ми не візьмемо участь в репетиції сьогодні і в шоу завтра, а запис нашої другої репетиції буде використано в якості заміни", - написав Даді.

Він також зазначив, що ця новина застала гурт зненацька, оскільки всі його учасники були вкрай обережні.

Відео дня

Ісландський мовник RÚV підтвердив цю новину і зазначив, що поки невідомо, як делегація вчинить у разі виходу у фінал пісенного конкурсу, передає 112ua.tv.

Читайте такожЄвробачення-2021: хто пройшов у фіналПізніше стало відомо, що захворів клавішник команди Йохан Сігурдур. Він повідомив, що шокований і вкрай засмучений діагнозом. Йохан розповів про свій діагноз в сторіс Інстаграма гурту і не зміг стримати сліз, оскільки переносить інфекцію він в легкій формі. Музикант повідомив, що йому дуже шкода, оскільки гурт доклав масу зусиль під час підготовки до конкурсу.

Ісландія була однією з чотирьох делегацій, які пропустили відкриття Євробачення-2021 через підозру на коронавірус у складі делегації або контакт з ынфыкованою людиною. Крім ысландських представників відкриття пропустили Польща, Мальта і Румунія. Після першого півфіналу ісландські учасники займають п'ятий рядок у рейтингу букмекерів. 

Вас також можуть зацікавити новини