Мілош Бікович / Скріншот YouTube

Нещодавно стало відомо про те, що сербський і російський актор Мілош Бікович зіграє в серіалі НВО "Білий лотос". Це не сподобалося українцям, оскільки Мілош в 2021 році отримав громадянство країни-агресора, а в 2022-му підтримав повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

На цю ситуацію відреагувало Міністерство закордонних справ України. У відомстві розкритикували НВО за запрошення актора, який отримав нагороду від диктатора Володимира Путіна за внесок у російську культуру.

"Мілош Бікович, сербський актор, який підтримував Росію з початку повномасштабного вторгнення, тепер повинен зіграти головну роль в третьому сезоні серіалу HBO "Білий лотос". HBO, чи можете ви працювати з людиною, яка підтримує геноцид і порушує міжнародне право?" - йдеться в заяві МЗС в соцмережі Х.

Відео дня

Варто відзначити, що поки відповіді від НВО не було. Крім того, прем'єра нового сезону "Білого лотоса" запланована на 2025 рік.

Позиція Мілоша Біковича щодо війни в Україні

Мілош Бікович неодноразово з'являвся в незаконно анексованому Криму. Також він всіляко підтримує злочинний режим Кремля і вторгнення в Україну. 

Мілош вважає себе російською людиною, про що неодноразово говорив у своїх соцмережах. Після того, як він отримав громадянство РФ, актор написав:

"Для мене велика честь сказати сьогодні: Росія - моя батьківщина".

Вас також можуть зацікавити новини: