Цього тижня вийде відвертий документальний фільм про Памелу Андерсон / фото Netflix

"Стукіт у двері", "Корсет" та документалка про Памелу Андерсон: що подивитися на вихідних

07:21, 02.02.2023
9 хв.

Цього тижня в український прокат вийде новий фільм від майстра жанру містики, режисера М. Найта Ш'ямалана "Стукіт у двері", фестивальний хіт "Корсет" з Вікі Кріпс, романтична комедія "Можливо, так" з купою легенд Голлівуду в головних ролях і новий фільм з серії "Астерікс і Обелікс". Онлайн, тим часом, вийде відвертий документальний фільм "Памела, історія кохання" про секс-символ 90-х та ще кілька ігрових новинок. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Стукіт у двері

Knock at the Cabin (США, 2023, трилер/жахи/детектив)

Новий фільм від визнаного майстра жанру містики, режисера М. Найта Ш'ямалана ("Шосте чуття", "Знаки", "Таємничий ліс", "Явище", "Спліт") розповість про подружжя геїв, які разом з маленькою дочкою під час відпочинку у віддаленому будинку стають заручниками незнайомців. Вони не розуміють, чому опинилися в полоні, проте від них вимагають зробити безпрецедентний вибір: врятувати людство від апокаліпсису чи зберегти сім’ю. Залишившись без зв'язку з навколишнім світом, родині доведеться знайти вихід, перш ніж вони втратять все.

Головні ролі у фільмі виконали Дейв Батіста ("Дюна", "Вартові галактики", "Армія мерців"), Джонатан Ґрофф ("Гамільтон", серіал "Мисливець за розумом"), Бен Олдрідж (серіали "Пенніворт", "Флібег"), Ніккі Амука-Берд ("Переконання", "Час"), дебютантка Крістен Кюї, а також Еббі Квін ("Маленькі жінки") та Руперт Ґрінт (франшиза "Гаррі Поттер").

Фільм знято за мотивами роману жахів американського письменника Пола Тремблея "The Cabin at the End of the World".

Стрічка має рейтинг R, тобто орієнтована на дорослу аудиторію.

Детальніше про фільм читайте в окремому огляді УНІАН.

Корсет

Corsage (Німеччина, Австрія, Люксембург, Франція, 2022, драма/історія/біографія)

Стрічка зосереджується на одному році з життя знаменитої на весь світ австрійської імператриці Єлизавети Баварської і показує її зовсім не такою, як її звикли тиражувати у поп-культурі. Замість романтичної та життєрадісної принцеси Сісі, яку вважали найкрасивішою жінкою Європи свого часу, глядачу представляють стомлену життям імператрицю Єлизавету, багаторічну дружину зануреного у державні справи австрійського імператора Франца Йосипа І, яка саме переживає велику екзистенційну кризу. Єлизаветі щойно виповнилося 40 років, і вона буквально задихається в полоні суспільної думки – злі язики дедалі більше шепчуться, що імператриця старішає. Героїня з усіх сил намагається опиратися природнім процесам, виснажуючи себе спортом, пірнанням у крижану воду та жорсткими дієтами, а також шукаючи прихильність чоловіків.

На створення фільму австрійську режисерку Марі Кройцер надихнула люксембурзька акторка Вікі Кріпс, яка виконала головну роль у її картині "Де ж ми помилились?" (Was hat uns bloß so ruiniert) 2016 року. Одного разу Кріпс запитала режисерку, чи та не хоче колись зняти з нею фільм про Сісі – і згодом отримала сценарій.

Світова прем’єра "Корсету" відбулася на Каннському фестивалі в програмі "Особливий погляд" – другій за важливістю секції, а гра Вікі Кріпс була визнана найкращою в межах цього конкурсу. Пізніше акторка також отримала премію Європейської кіноакадемії як найкраща акторка року.

Наразі оцінка картини на IMDb становить 6,7 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 86% схвалення від критиків проти 61% від глядачів, а на Metacritic – 76 балів від кінооглядачів та 6,1 від широкої аудиторії, що в обох випадках відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки". Видання Variety назвало стрічку "сміливою костюмованою драмою", The Guardian описав гру Вікі Кріпс як "хвилююче шалену", а IndieWire як "блискучу".

Детальніше про фільм читайте в окремому огляді УНІАН.

Можливо, так

Maybe I Do (США, 2023, комедія/романтика)

В центрі сюжету цього фільму – пара закоханих Мішель і Аллен, які вже досягли того моменту в своїх стосунках, коли вони обмірковують наступний крок. Щоб остаточно визначитися щодо перспектив весілля, вони вирішують зібратися разом зі своїми батьками. Однак раптово з'ясовується, що батьки вже добре знають одне одного, потайки від своїх партнерів. Це змушує усіх присутніх переглянути свої погляди щодо цінності шлюбу.

Стрічка зібрала зірковий акторський склад на чолі зі справжніми голлівудськими легендами – Даян Кітон (трилогія "Хрещений батько", "Енні Голл", "Батько нареченої"), С'юзен Сарандон ("Тельма і Луїза", "Іствікські відьми", "Милі кістки"), Річардом Ґіром ("Красуня", "Первісний страх", "Осінь в Нью-Йорку") та Вільямом Х. Мейсі ("Фарго", серіал "Безсоромні") у ролі батьків. Закоханих зіграли Емма Робертс ("Американська історія жахів", "Королеви крику", "Пара на свята") та Люк Брейсі ("На гребені хвилі", "Пара на свята", "Елвіс").

Режисером фільму виступив Майкл Джейкобс, найбільше відомий за роботою на телебаченні.

В американський прокат фільм вийшов наприкінці січня 2023 року та отримав середні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 6,2 бали з 10, а на Rotten Tomatoes – 31% схвалення від критиків та 57% від широкої аудиторії. На Metacritic кінооглядачі оцінили фільм в 42 бали зі 100, що відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

Астерікс і Обелікс: Піднебесна імперія

Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu (Франція, 2023, комедія/пригоди/сімейний)

Це вже п'ята екранізація популярних французьких коміксів про пригоди Астерікса, однак перша – не заснована на конкретному коміксі. Цього разу знамениті галли Астерікс і Обелікс вирушать в Китай, а дія фільму розгортатиметься навколо єдиної дочки китайського імператора Хань Сюанді, яка виривається з лещат принца і біжить в Галлію, шукаючи допомоги у двох доблесних воїнів, Астерікса і Обелікса.

Астерікса у новому фільмі зіграє вже четвертий актор – цього разу це буде Гійом Кане ("Пляж", "Відок", "Закохайся в мене, якщо наважишся"). Він же виступить в якості режисера – це для нього вже четверта режисерська робота після "Не кажи нікому", "Рок-н-рол" та "Луї". А ось Обелікса вперше зіграє не любитель Росії Жерар Депардьє, а новий актор – Жиль Леллуш ("Ворог держави № 1", "Не кажи нікому", "Рок-н-рол"), який, до речі, є найкращим другом Кане. Роль Клеопатри виконала Маріон Котіяр ("Таксі", "Закохайся в мене, якщо наважишся", "Початок"), яка перебуває у стосунках з Кане з 2007 року. Також у фільмі зіграли Венсан Кассель, П'єр Рішар, Златан Ібрагімович, Флоран Маноду і ще ціла купа французьких і не лише зірок кіно, музики, телебачення і спорту.

Рок Доґ 3

Rock Dog 3 Battle the Beat (США, Китай, 2023, комедія/пригоди/анімація/сімейний)

Це вже третя частина сімейної анімації про магічних песиків, які мріють про музичну кар'єру. Цього разу вони намагатимуться нагадати ім'я рок-легенди, про яку всі забули.

В американський прокат фільм вийшов в січні 2023 року. Наразі на IMDb у нього оцінка 6,5 балів з 10.

Памела, історія кохання

Pamela, aLoveStory (США, 2023, документальне)

31 січня Netflix випустить документальний фільм, який вже наробив галасу в Америці – інтимний, відвертий портрет ікони поп-культури Памели Андерсон. За допомогою особистих відеозаписів і щоденників секс-символ 90-х розповість історію свого успіху, бурхливих романів і сумнозвісного скандалу з інтимними відео. Фільм вийде за рік після випуску серіалу "Пем і Томмі", на творців якого зірка неабияк образилася.

Режисером фільму виступив Раян Вайт ("The Keepers"). Наразі стрічка має 100% схвалення від критиків на Rotten Tomatoes.

Незламний дух

TrueSpirit (США, Австралія, 2023, біографія/пригоди/драма)

3 лютого Netflix випустить засновану на реальних подіях пригодницьку драму, що розповість про завзяту юну австралійку Джесіку Вотсон, яка втілює мрію та стикається зі своїми страхами, прагнучи стати наймолодшою людиною, що здійснила навколосвітнє плавання.

Головна роль у фільмі дісталася австралійській акторці Тіган Крофт, найбільш відомій за персонажем Рейвен в серіалі "Титани". Також у стрічці зіграли Анна Паквін ("Піаніно", "Люди Ікс", "Справжня кров"), Кліфф Кертіс ("Аватар: Шлях води", "Доктор Сон", "Форсаж: Гоббс та Шоу") та Джош Лоусон ("Мортал Комбат", "Будинок брехні").

Вовк вікінгів

Viking Wolf / Vikingulven (Норвегія, 2022, жахи/трилер)

Також 3 лютого на Netflix вийде скандинавський надприродний фільм, в центрі якого – 17-річна дівчина, яка на вечірці стає свідком жахливого вбивства. Після цього вона починає бачити дивні видіння та відчувати химерні бажання.

Головні ролі в цьому напруженому трилері виконують Еллі Мюллер Осборн ("Спадкоємець") і Лів Мьонес ("Сонцестояння").

У Норвегії фільм вийшов у прокат ще в листопаді 2022 року та отримав непогані відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 6,8 балів з 10.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями – на їхню роботу впливає комендантська година, повітряні тривоги та відключення електроенергії.

Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і вирушити в найближче бомбосховище. Зазвичай, якщо тривога менше 20 хвилин, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Опцію повернення коштів за скасовані сеанси пропонують нечасто.

Щодо відключення електроенергії, то у деяких кінотеатрах вже є генератори, тому фільми показують і під час відключення світла. Якщо ж у кінотеатрі немає генератора та сеанс скасовують, тоді діє аналогічна система обміну квитків, як у випадку з повітряними тривогами.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали лютого 2023 року – цього тижня стартують науково-фантастичний серіал "Ковчег" від SYFY та драма "Дорогий Едвард" від Apple TV+ про хлопчика, який єдиний вижив у жахливій авіакатастрофі.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся