Кадр із кліпу "Квіти мінних зон" / Скріншот

У середу, 27 липня, гурт "Океан Ельзи" презентував пісню "Квіти мінних зон" та кліп на неї. Як зізнався соліст музичного колективу Святослав Вакарчук, композиція була написана ще кілька років тому.

В ефірі проекту FreeДом Вакарчук розповів, що на момент написання пісні вона була без назви.

"Я хочу сказати, що багато наших пісень називаються тільки тоді, коли виходять в ефір. Писав я її тоді, коли Росія вторглась на Донбас і вже анексувала Крим", - заявив соліст ОЕ.

За його словами, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну ця пісня набула нового змісту, тому що тепер фактично кожен став у країні добровольцем або мобілізованим. Або так чи інакше війна зачепила життя кожної людини.

"Мені здалось, що зараз ця композиція буде особливо актуальною", - каже Вакарчук. Він додав, що кліп вийшов бюджетним. Його мета - не лише привернути увагу до війни.

"Я вкотре дивлюсь цей кліп, у мене аж сльози на очах", - зізнався Вакарчук. 

Слухайте пісню "Квіти мінних зон" від "Океану Ельзи"

Раніше повідомлялося, що пісня мала увійти до нового альбому ОЕ. Вакарчук хотів випустити її в квітні 2022 року, але завадила повномасштабна війна.  Згідно із задумом режисера, в кадрі показані відразу два "світи" - військовий і тиловий. 

Вас також можуть зацікавити новини: