До якого числа можна садити огірки - поради та лайфхаки / фото ua.depositphotos.com

В Україні огірки починають висаджувати в ґрунт наприкінці квітня - на початку травня. До цього моменту заморозки вже точно не страшні посадкам, а температура повітря стійко тепла. Дізнайтеся, коли садити огірки у відкритий ґрунт за місячним календарем.

Коли садити огірки у відкритий ґрунт в Україні - точні дати

Важливо пам'ятати, що огірки - це теплолюбна культура, для якої важлива температура в межах 20-30 градусів Цельсія. Такі умови ідеальні для культури, але можна орієнтуватися і на мінімально допустимі - вдень стовпчик термометра не повинен опускатися нижче 15 градусів, а вночі - 10-15.

На питання про те, коли садити огірки - місячний календар на квітень відповідає точними датами. У цьому місяці найсприятливіші дні - 25, 29 і 30 число. Якщо ви виберете ці дні для посадки, точно не розчаруєтеся в урожаї.

Відео дня

У разі, коли квітень не тішить погодою, і ви сумніваєтеся, що огірки переживуть дощі та холодні ночі, запам'ятайте, коли садити огірки в травні 2024. Наступного місяця можна переносити розсаду в ґрунт або озброїтися насінням 6, 13, 14, 15, 17, 22-24 числа.

Як садити огірки у відкритий ґрунт - інструкція

Вибір правильної дати - це 50% успіху, але також важливо дотриматися технології, щоб не занапастити ніжну і тендітну розсаду або маленьке насіння. Пропонуємо вам точну інструкцію, перевірену багатьма городниками. Завдяки їй ви дізнаєтеся, на якій відстані садити огірки і як правильно це робити:

  • зробити в землі борозенки глибиною 2-4 см, відступаючи 70 см одна від одної;
  • рясно зволожити водою з пульверизатора кожну борозенку;
  • викласти насіння на відстані 5-10 см;
  • присипати землею, полити водою.

Бажано перед посадкою удобрити ґрунт підживленням - можна використовувати перегній, компост або інші "допоміжні" речовини, в яких ви впевнені. Раніше ми говорили про те, що покласти в лунку при посадці огірків для гарного врожаю.

Вас також можуть зацікавити новини: