Як виростити гарбуз у домашніх умовах / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Дачники часто роздумують над тим, як правильно посадити гарбуз і чим його підгодовувати, щоб виростити по-справжньому королівський овоч. Відповідь на це питання знайшов Тревіс Джинджер, американський фахівець із вирощування гарбузів. У нього виріс найбільший гарбуз у світі, повідомляє Fox News.

Важко повірити, але гарбуз, який виростив Тревіс, важить 1246 кілограмів. Овоч увійшов до книги рекордів Гіннеса як найбільший гарбуз, а Джинджер поділився своїми фермерськими секретами. За його словами, будь-який власник власної ділянки може виростити плід вагою в кілька сотень кілограмів. Ми назвали п'ять порад від світового рекордсмена, як виростити великий гарбуз.

Відео дня

Купуйте правильне насіння

Перед тим, як виростити гігантський гарбуз, купіть правильне насіння великих сортів. Максимальний розмір овоча обмежений генетикою. Зі звичайного насіння великий плід не виросте, як би ви не старалися.

Тревіс радить купувати насіння чистокровних гарбузів, які зазвичай фермери вибирають вручну з великих плодів. Сорт, який купує Джинджер, називається "Атлантик гігант".

Посадіть у квітні-травні

Квітень або початок травня - ідеальний час, щоб виростити великий гарбуз у північних широтах. Сіяти насіння рекордсмен радить після закінчення заморозків. Сам Тревіс посадив насіння 10 квітня.

Забезпечте правильні умови

Дуже важливий нюанс, як виростити величезний гарбуз, - це дати овочу достатньо місця, води і сонячного світла. Направте гарбузові пагони так, щоб у місці їхнього росту було багато простору і воно добре освітлювалося.

Для того, щоб виростити великий гарбуз, фермер радить підгодовувати рослину добривом із рибних відходів і морських водоростей. З мінеральних речовин найбільше овоч потребує калію.

Як виростити гарбуз із насіння вдома / ua.depositphotos.com

Запилюйте вручну

Перший молодий гарбуз з'явиться на лозі приблизно в червні. На ньому буде яскраво-жовта жіноча квітка. Коли вона розпуститься, овоч слід запилити.

Відщипніть вищу чоловічу квітку в іншому місці лози і видаліть пелюстки, щоб оголити тичинку. Потім потріть тичинку всередині жіночої рослини, розподіляючи жовтий пилок. Це значно поліпшить урожайність овоча.

Поливайте гарбуз

Переконайтеся, що під час росту гарбуз добре освітлюється сонячним світлом і має достатньо води. Поливайте овоч 10 літрами води на день, а в особливо спекотну погоду - 15 літрами. Ви побачите, як плід почне швидко збільшуватися з кожним днем. Після цього залишається лише зібрати врожай великого гарбуза.

Вас також можуть зацікавити новини: