Настій кропиви годиться для підгодівлі більшості рослин / фото ua.depositphotos.com

Всі городники займаються підгодівлею рослин на своїх ділянках. При цьому важливо знати про те, які рослини не можна поливати зеленим добривом, щоб не зіпсувати урожай. Про це і розповімо в матеріалі.

Які рослини не люблять підгодівлю кропивою - важливо знати

Для удобрення кропивою підходять практично всі рослини на городі, але є винятки у вигляді переважно культурних рослин, які не люблять його. До таких відносяться бобові культури (горох, квасоля), часник, цибуля і редис. Справа в тому, що кропив'яне добриво викликає уповільнення їх зростання і перешкоджає розвитку. Також негативно позначається така підгодівля на коренеплодах (картоплі та моркві), оскільки викликає надмірний ріст бадилля.

Які овочі можна поливати кропивою - корисні поради

Як вже було сказано, настій кропиви для рослин буде корисним для великої їх кількості. Перерахуємо найпоширеніші варіанти для якісної підгодівлі:

Відео дня
  • Настій кропиви для огірків буде вельми корисним і сприятиме їх росту.
  • Приготований настій кропиви для троянд стане відмінною мульчею, яка буде зберігати вологу біля коріння, розпушуючи грунт і збагачуючи її органічним добривом.
  • Настій кропиви для винограду дуже корисний, а його застосування гарантує вам відмінний урожай. У тому числі, що стосується ягід, настій кропиви для полуниці буде вельми ефективним для отримання великої кількості смачних плодів.   

Крім того, добриво з кропиви і попелу, яке можна легко приготувати вдома, також добре підійде для підгодівлі томатів, перцю та інших рослин на городі.

Раніше ми писали, чим корисна кропива в городі і вдома, розповівши, як нею удобрювати квіти та овочі.

Вас також можуть зацікавити новини: