Компанія Kan подала скаргу до Європейської мовної спілки через інцидент / фото eurovision.tv

Представниця Ізраїлю на "Євробаченні-2024", співачка Еден Голан, яка раніше назвала своїх фаворитів, виступила на сцені конкурсу під незадоволений гул глядачів. Це сталося просто під час генеральної репетиції другого півфіналу.

Як пише Times of Israel, напередодні, 8 травня відбулася остання репетиція другого півфіналу. Коли на сцену вийшла Еден Голан, єврофани почали обурливо висловлюватися в її бік, зокрема її виступ супроводжувався гучним освистуванням.

У мережі поширили відео з місця подій. Глядачі почали підіймати заборонені на шоу прапори Палестини. Також присутні обурилися, коли співачка перейшла з англійської на іврит, під час виконання останньої частини пісні "Hurricane". Водночас багато глядачів підтримали Голан гучними оваціями.

"Я пишаюся тим, що представляю свою країну, особливо цього року. Я отримую підтримку та любов, і я сповнена рішучості показати найкращий результат завтра в півфіналі, і ніщо не зупинить мене на шляху до цієї мети!" – заявила Еден після інциденту.

На ситуацію вже встигла відреагувати ізраїльська громадська телерадіокомпанія Kan. Саме вона координує участь держави на Євробаченні. Представники Kan підкреслили, що Голан гідно виступила на сцені.

"Вони не змусили її замовкнути і не змусять замовчати нас", – йдеться в заяві телерадіокомпанії.

Сьогодні, 9 травня стало відомо, що представники Kan подали скаргу на Європейську мовну спілку через освистування співачки. А також вони висловили своє невдоволення щодо дій мовника Швеції SVT.

Єврофани припускають, що під час другого півфіналу, який відбудеться 9 травня, інцидент повториться й Еден Голан виступатиме під обурливий гул. 

Нагадаємо, раніше представник Фінляндії на "Євробаченні-2024" вийшов на сцену без трусів.

Вас також можуть зацікавити новини: