Євробачення-2024 відбудеться в Мальме / фото eurovision.tv

00:21 Кінець другого півфіналу "Євробачення-2024".

00:14 Останнім фіналістом стає Вірменія.

00:13 Грузія опиняється у гранд-фіналі.

00:13 Швейцарія у фіналі.

00:12 Естонія проходить у фінал.

00:12 Також у фіналі Греція.

00:11 Ізраїль у фіналі.

00:11 Норвегія також проходить у фінал.

00:11 Нідерланди проходять у гранд-фінал.

00:11 Австрія у фіналі.

00:10 Латвія у фіналі.

00:09 Оголошення результатів голосування.

00:02 Виступ Käärijä.

23:51 Стоп голосування.

23:44 Виступ Sertab Erener.

23:35 Відкриття ліній для голосування.

23:31 Останнім конкурсантом став співак Йост Кляйн з Нідерландів. Свою популярність він здобув у музичних стилях мейнстрім-поп, хардкор та поп-панк. Він виступив з танцювальною композицію "Europapa".

23:26 Наступним виступив представник Норвегії – гурт Gåte. Виконавці співають в стилі фолкрок. Сьогодні вони виконали пісню  "Ulveham ("Людина-вовк"). Зауважимо, що це перша композиція за всю історію Євробачення, яка звучатиме норвезькою. Це ліричний трек з додаванням електронних ритмів.

23:22 Під номером 14 виступила представниця Ізраїлю Еден Голан. Цікаво, що виконавиця лише з третьої спроби потрапила на шоу. Причина у політичному підтексті в її піснях. Сьогодні вона виступила з треком "Hurricane". Додамо, що Голан понад 13 років прожила в Росії. 

23:18 Виступ Італії – країни-засновниці конкурсу, яка автоматично виступатиме у гранд-фіналі. Сьогодні її представляла співачка Angelina Mango з композицією "La noia".

23:14 На сцені зʼявився дует співаків з Естонії 5miinust та Puuluup. Вони заспівали пісню "(Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi". Ця композиція про одну з подорожей артистів. Дует прагне привернути увагу до теми вживання наркотичних речовин, соціальних стандартів та самоідентифікації.

23:10 Єврофани зустріли 33-річнього музиканта Mustii, який виконав композицію "Before the Party's Over". Вона знаменує новий музичний стиль. Співак прагне показати справжнього себе. Mustii відомий виконавець, автор пісень та актор у Бельгії.

23:05 Сьогодні Грузію представила Нуци Бузаладзе. Вона виконала трек "Firefighter". Співачка неодноразово перемагала у пісенних конкурсах. Зокрема, у 2023 році вона увійшла до дванадцятки найкращих на шоу American Idol".

23:01 Наступним на сцену вийшов рок-гурт Megara з композицією "11:11", який представив Сан-Марино. Цікаво, що спочатку вони хотіли представляти Іспанію. У пісні вони розповідають про життя їхнього гурту, зокрема про своїх шанувальників та недоброзичливців.

22:57 Виступ Іспанії – країни-засновниці, яка автоматично виступатиме у гранд-фіналі. У другому півфіналі країну представив гурт Nebulozza з піснею "Zorra".

22:53 Під номером 9 виступив Dons. На сцені він виконав пісню "Hollow" і представив Латвію. Свою карʼєру виконавець розпочав ще у 16 років. У композиції він співає про людську невпевненість, яка не дозволяє насолоджуватися життям.

22:45 Гурт LADANIVA представив Вірменію на Євробаченні з енергійним "Jako". У колективі співають вокалістка Джаклін Багдасарян та французький мультиінструменталіст Луї Томас. Гурт вони створили ще у 2019 році, а популярність вони здобули завдяки пісні "Vay Aman".

22:41 Сьомою на сцені зʼявилася співачка Saba з піснею "Sand", яка представила Данію. Вона працювала моделлю та керувала власним бізнесом. Однак одного разу артистка замінила свою сестру акторку на мюзиклі. Відтоді вона виступає на сцені. У пісні вона використовує метафору піску як символу часу.

22:36 Наступною виступила Kaleen з піснею "We Will Rave", яка представила Австрію. Вона була креативною директоркою  дитячого пісенного конкурсу "Євробачення-2021".

22:32 Виступ Франції – країни-засновниці, яка автоматично виступатиме у гранд-фіналі. Її представив співак Slimane з піснею "Mon Amour".

22:24 Під номером 5 виступила 24-річна співачка Aiko з піснею "Pedestal". Вона представила Чехію. Виконавиця народилася в Росії, але пізніше її родина емігрувала до Чехії. Цікаво, що саме Aiko стала першою чеською артисткою, яка з’явилась на екранах Таймс-Сквер у Нью-Йорку. У композиції "Pedestal" вона оспівує любов до себе.

22:20 Наступним виступив Nemo - представник Швейцарії. Тривалий час виконавець зі своєю композицією  "The Code" був фаворитом букмекерів. Учасник прагне привернути увагу до гендерної ідентичності та психічного здоров’я. Варто зауважити, що Nemo позиціонує себе як не бінарна особистість, і просить звертатися до нього з використанням займенника "вони".

22:15 Греція виступила під номером 3. Співачка Маріна Сатті виконала пісню "ZARI". Артистка вдало поєднує грецькі, арабські та балканські мотиви у своїй творчості. Вона також є співзасновницею вокального акапельного гурту The Singing Tribe.

22:11 Другою виступила співачка Беса. Вона представила Албанію з піснею "Zemrën n'dorë" ("Рука в серці") – це емоційний трек, який відображає контраст людських почуттів. Співачка брала участь у багатьох музичних конкурсах, а також змагалась у нацвідборі в Румунії 15 років тому.

22:07 На сцені зʼявилася представниця Мальти, 25-річна співачка Сара Боннічі. Вона виступила з піснею "Loop". Виконавиця представила країну у доволі відвертому образі. У своїй композиції вона оспівує симпатію між чоловіками та жінками. 

22:03 Вихід на сцену ведучих конкурсу – Петри Меде та Малін Акерман.

22:02 Виступ переможниці "Євробачення-2023" Лорін. Вона представила Швецію з піснею "Tattoo"

22:00 Старт другого півфіналу "Євробачення-2024".

До слова, гранд-фінал конкурсу відбудеться 11 травня. В ньому візьмуть участь 26 країн: по 10 учасників з кожного півфіналу, країни-засновники (Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція) і Швеція, оскільки цьогоріч конкурс проходить саме тут.

Нагадаємо, раніше Україна стала рекордсменкою на Євробаченні.

Вас також можуть зацікавити новини: